Εντυπωσιακή αύξηση ύψους 114% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα αποδεκτών Κλάσης Α και Β

 

Αξιοσημείωτη αύξηση καταγράφηκε στα έσοδα από το στοίχημα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 (Απρίλιος – Ιούνιος 2021), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, τα οποία δημοσιοποιούνται ανά τριμηνία.

Τα μεικτά έσοδα των αποδεκτών Κλάσης Α (επίγειο στοίχημα) και Β (διαδικτυακό στοίχημα) ανήλθαν στις €190.560.298, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 9% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, οπότε είχαν ανέλθει στις €174.534.349. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 τα έσοδα από το στοίχημα κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση ύψους 114%, ενώ εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 παρουσίασαν αύξηση 8%. Από το σύνολο των εσόδων των αποδεκτών Κλάσης Α και Β, οι €46.333.305 αφορούν τους αποδέκτες Κλάσης Α και οι €144.226.993 τους αποδέκτες Κλάσης Β, επιβεβαιώνοντας την ροπή των παικτών προς το διαδικτυακό στοίχημα.

Αύξηση κατέγραψαν επίσης τα κέρδη των παικτών Κλάσης Α και Β κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αφού ανήλθαν στις €166.280.879, σημειώνοντας αύξηση ύψους 113% σε σύγκριση με την αντίστοιχη τριμηνία του 2020 και αύξηση 5% συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2019. Το μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών και πιο συγκεκριμένα το ποσό των €129.366.220 αφορούσε στους παίκτες Κλάσης Β.

Ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι αποδοχές στοιχήματος Κλάσης Α και Β κατά την υπό αναφορά περίοδο, αφού κατέγραψαν σημαντική αύξηση ύψους 123% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, και ανήλθαν στις €24.279.419. Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές στοιχήματος συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σημειώθηκε αύξηση ύψους 29%. Αύξηση στις αποδοχές στοιχήματος καταγράφηκε και σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2021, της τάξης του 6%.

Όσον αφορά στον συνολικό αριθμό υποστατικών Κλάσης Α παγκύπρια, αυτός μειώθηκε κατά 5%, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ειδικότερα, τα αδειοδοτημένα υποστατικά ανήλθαν στα 498 παγκύπρια, με τη Λευκωσία να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία (171 υποστατικά), τη Λεμεσό να ακολουθεί με 148 υποστατικά, τη Λάρνακα με 88, την Πάφο με 53 και την Αμμόχωστο με 38 υποστατικά. Την υπό εξέταση περίοδο, οι εργοδοτούμενοι στα αδειούχα υποστατικά ανήλθαν στους 1276, καταγράφοντας ανεπαίσθητη μείωση της τάξης του 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ιστοσελίδων σε φραγή αυξήθηκε κατά  4%, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την προσθήκη ακόμη 510 παράνομων ιστοσελίδων. Ειδικότερα, η λίστα φραγής κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 περιλάμβανε συνολικά 14.891 ιστοσελίδες, καταγράφοντας αύξηση 19% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Αρχής, κ. Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2021 επιβεβαιώνουν ότι η αγορά επανέρχεται σε συνθήκες ομαλότητας και γρήγορης ανάκαμψης: «Παρόλο που τα μέτρα αναχαίτησης της πανδημίας, είχαν προσωρινά αρνητικό αντίκτυπο στους οικονομικούς δείκτες, η αγορά φαίνεται να επανήλθε σε κανονικά επίπεδα και σε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και ανάκαμψης. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε προς αυτή την κατεύθυνση και η επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων ανά το παγκόσμιο, καθώς επίσης η διεξαγωγή κορυφαίων αθλητικών γεγονότων όπως το EURO2020 και οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Όπως ανέδειξε η κ. Φιάκκου, η σύγκριση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2021 με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 πιστοποιεί ότι καταγράφεται μια αξιοσημείωτη αυξητική πορεία. «Είναι γεγονός, ότι ο τομέας του στοιχήματος καταγράφει σημαντική ανάπτυξη από το 2016, έχοντας εξελιχθεί σήμερα σε σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι, σε εθνικό επίπεδο το ποσοστό των εσόδων από τη στοιχηματική δραστηριότητα το 2016 ανήλθε στο 0.99% του ΑΕΠ, το 2019 κατέγραψε ουσιαστική αύξηση σημειώνοντας ποσοστό 3.44% και το 2020, παρά την συρρίκνωση του ΑΕΠ ένεκα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης κατά 6.5%, το ποσοστό των εσοδών στοιχήματος επί του ΑΕΠ ανήλθε στο 2.98%. Η βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα, παραμένει προτεραιότητα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ενώ η προσήλωσή μας στην προστασία των παικτών, των ευάλωτων ομάδων και του ευρύτερου πληθυσμού είναι αδιαπραγμάτευτη».

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της Αρχής στο https://nba.gov.cy/i-archi/oikonomika-apotelesmata-posotika-stoicheia/

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ Samsung γιορτάζει τα 52 της χρόνια με εκπληκτικές προσφορές  
Επόμενο άρθροΝέα καινοτόμα πλατφόρμα taxapp.cy για υποβολή φορολογικής δήλωσης