Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος υπέβαλε τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2023 προς κατάθεση στη Βουλή.

Επιδίδοντας το νομοσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2023 στην Πρόεδρο της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι παρά τις επικρατούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ως αποτέλεσμα εξωγενών αυτή τη φορά παραγόντων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρά την άνοδο του πληθωρισμού και την συνακόλουθη αύξηση των λειτουργικών δαπανών κατά 15,5%, οι αναπτυξιακές δαπάνες παρουσιάζουν αύξηση κατά 12% (€1.273,4 εκ έναντι €1.137,6 εκ το 2022), λόγω της προγραμματιζόμενης έναρξης υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων (οδικά και κτιριολογικά έργα), καθώς και της προώθησης έργων που έχουν περιληφθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, σημαντικό επίσης στοιχείο το οποίο αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 είναι η μείωση των δαπανών για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους (τόκοι) και για αποπληρωμές δανείων (εξωτερικού και εσωτερικού), οι οποίες παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 21,5% (€1.914,5 εκ σε σύγκριση με €2.441,5 εκ το 2022).

Η Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της, παραλαμβάνοντας τον προϋπολογισμό του 2023, διαβεβαίωσε τον Υπουργό Οικονομικών ότι η Βουλή θα θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά της την έγκαιρη ολοκλήρωση της συζήτησής του, με τη μελέτη και υποβολή έκθεσης προς το σώμα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠέραν των 100 εκθετών στο Limassol Boat Show 2022
Επόμενο άρθροΛαμπερή εκδήλωση για τα 150 χρόνια ζωής της SHISEIDO στην καρδιά της Λευκωσίας