Η υπογονιμότητα παρουσιάζει δυστυχώς ανοδική πορεία, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι το ποσοστό πληθυσμού που αντιμετωπίζει προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο να ανέρχεται στο 10-12% και το οποίο χρήζει ιατρικής υποστήριξης. Όραμα της Cryos International, της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας δοτών γαμετών στην Κύπρο, είναι να βοηθήσει οικογένειες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να κάνουν παιδιά.

Στο πλαίσιο των  εορτασμών των εγκαινίων των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της στην Κύπρο, η Cryos θα πραγματοποιήσει το 4ο Παγκόσμιο Συμπόσιο της στη Λευκωσία, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. To Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Καλεσμένοι στο Συμπόσιο είναι περίπου 150 διεθνώς καταξιωμένοι ηγέτες του κλάδου της Αναπαραγωγικής Ιατρικής από το εξωτερικό, καθώς επίσης και διακεκριμένες προσωπικότητες από την Κύπρο. Όπως και στα προηγούμενα επιτυχημένα συμπόσια της Cryos, η θεματολογία που θα καλυφθεί εμπίπτει σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Νομοθεσία & Δεοντολογία, Δότες Σπέρματος, Δότριες Ωαρίων και Γενετική.

Το Ετήσιο Συμπόσιο της Cryos είναι το πρώτο του είδους του στην Κύπρο, όπου διεθνείς ειδικοί θα μοιραστούν τις τελευταίες ειδήσεις και έρευνες στον τομέα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Επιπλέον, το συμπόσιο θα είναι ταυτόχρονα μια υβριδική εκδήλωση που θα επιτρέπει σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο να το παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ Κωτσόβολος σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις μοναδικές συσκευές καφέ
Επόμενο άρθροΕκτός ΕΛΑΜ ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους