Με οργανωτή το Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης

 

Η Λευκωσία ενώνει το αθλητικό πνεύμα με την πολιτιστική κληρονομιά της και αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή οικουμενικών αξιών.

Με κινητήρια δύναμη τον Μαραθώνιο Αγώνα (Quantum Marathon) που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2021, η πρωτεύουσα γίνεται σαλπιγκτής των μηνυμάτων των αρχαίων μαραθωνοδρόμων και σημαιοφόρος της πολιτιστικής κουλτούρας της ένδοξης ιστορίας της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη οι διοργανωτές του Μαραθώνιου Λευκωσίας, το Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης, η φετινή διοργάνωση θα συνοδευθεί και με Εβδομάδα πλούσιων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νάσος Κτωρίδης η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια απαιτητική πρόκληση καθώς η Λευκωσία καλείται να αναγνωριστεί ως η πιο φιλόξενη πόλη και οι δημότες της ως οι πιο εγκάρδιοι άνθρωποι στον κόσμο.

Η Λευκωσία, ως πρωτεύουσα, πρόσθεσε ο κ. Κτωρίδης, αναλαμβάνει την ευθύνη της πρέσβειρας ίσως της πιο διαχρονικής αξίας της Κύπρου, αυτή της φιλοξενίας.

Με τη διοργάνωση αυτή, είπε ο κ. Κτωρίδης, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κάνουμε όνειρα για τη Λευκωσία, να βλέπουμε την πόλη μας και τη ζωή μας πάνω από ένα άλλο βάθρο. Αυτό της δημιουργίας, της έμπνευσης και των υψηλών ιδανικών.

Και επισήμανε:

  • Αυτός είναι ο Μαραθώνιος. Μια υπέρτατη αξία που ενεργοποιεί δυνάμεις για οικουμενικούς σκοπούς και επιδιώξεις.

Με βάση το πρόγραμμα του Μαραθωνίου, όπως το παρουσίασε ο κ. Κώστας Πατίνιου, η διαδρομή θα περάσει μέσα από την καρδιά της πόλης, ώστε να προβληθούν τα σημαντικά αξιοθέατα της (δημοτικό θέατρο, αρχαιολογικό μουσείο, αρχιγραμματεία, Πλατεία Ελευθερίας, αρχαίο υδραγωγείο, Πύλη Αμμοχώστου και Ενετικά τείχη).

Ο Μαραθώνιος που θα έχει ως ώρα εκκίνησης την 07:00 π.μ. θα έχει πέντε (5) διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό όλων των διαδρομών την οδό Μουσείου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο, με κατεύθυνση προς την οδό Λόρδου Βύρωνος.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που το παρουσίασε η κα Πόλα Χ’’Παπά, θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης από μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοδός» και θα συνεχιστεί με προβολή ντοκιμαντέρ για τον Κύπριο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και τον Μαραθώνιο της Βοστώνης καθώς και πολιτιστικούς περιπάτους για πεζούς και δρομείς στην Εντός των Τειχών Λευκωσία.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο φετινό Μαραθώνιο Λευκωσίας μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα εγγραφών www.getyourtickets.eu μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου η ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν t-shirts της διοργάνωσης και μοναδικό μετάλλιο συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής για την εγγραφή ανά αγώνα είναι Μαραθώνιος €20, ημιμαραθώνιος €10, Στέλιου Κυριακίδη €7,70, Αγώνας Δρόμου €5 και Quantums Child Mile Run – δωρεάν.

Τα έσοδα από τις εγγραφές στο Quantum Nicosia Marathon θα δοθούν για την ενίσχυση των Φιλανθρωπικών Οργανισμών/Συνδέσμων: Φιλανθρωπικός Οργανισμός Μικροί Ήρωες , Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, Σύνδεσμος για Ατομα με Αυτισμό και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα και τις εγγραφές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις βρουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nicosiamarathon.com

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο“Γεμάτος” ο Οκτώβριος στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΣτην Κύπρο η μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος και ωαρίων