Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκαν, σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι, σχετικά με την υπόθεση του βίντεο του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Η καταχώριση της υπόθεσης έγινε μέσα Ιουλίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο.

Οι κατηγορούμενοι είναι ο Δημήτρης Συλλούρης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο Χριστάκης Τζιοβάνης, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Πιττάτζης, δικηγόρος, και τέλος ο Αντώνης Αντωνίου, ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάνη.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και στον επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Όπως ορίστηκε σήμερα θα αρχίσει η δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 26 Οκτωβρίου.

Δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη είναι ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, δικηγόρος των Τζοβάννη και Αντωνίου ο Γιώργος Παπαιωάννου, και για τον Πιττάτζη θα εμφανίζεται ο ίδιος και ο πατέρας του.

Τέλος να σημειωθεί πως όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ πλην του Πιττάτζιη ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣΤΕΚ: Απαραίτητη η ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο10 ρητά αρχαίων Ελλήνων που παραμένουν διαχρονικά