Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021 είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 σε συνέχεια του πολύ υψηλού ρυθμού ανάπτυξης του 2ου τριμήνου της τάξης του 13,3%.

Ο ρυθμός αυτός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υψηλότερους ανάμεσα στα κράτη μέλη και πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ που είναι 3,7% και 3,9% αντίστοιχα.

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για συνέχιση των θετικών προοπτικών και κατά το 4ο τρίμηνο του 2021. Η επίδοση κατά το 1ο ενιάμηνο είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για όλο το 2021 και προδιαγράφεται ότι η κυπριακή οικονομία το 2021 θα επιταχυνθεί με ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 5,5%.

Με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 5,5% για το 2021, η κυπριακή οικονομία θα είναι μία από τις λίγες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρυθμός θα υπερκαλύψει τις απώλειες του 2020.

Με ορθολογιστική οικονομική πολιτική και συνετή υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η κυπριακή οικονομία θα είναι σε θέση να πετύχει και να διατηρήσει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση στους υψηλούς ρυθμούς που υπήρχαν προ πανδημίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠολυτεχνείο 1973 – Το χρονικό της Εξέγερσης ενάντια στη Χούντα
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους Ευρωπαίους – Μέτρα εν όψει Χριστουγέννων