Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) Δρ. Χρίστος Μηνά και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής,  κ. Ησαΐας, Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για την εφαρμογή προληπτικού προγράμματος στην Επαρχία Λευκωσίας με την ονομασία «Αξίζω μια Ευκαιρία».

Η εφαρμογή του προγράμματος απορρέει από την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων 2021- 2028 και το Σχέδιο Δράσης 2021-2024.

Το πρόγραμμα θα εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Ακόμα, εξασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών προς τις οικογένειες των ευάλωτων ομάδων (υπηρεσίες όπως μαθησιακή στήριξη, υγιείς απογευματινές δραστηριότητες, συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη μέσα από υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών, και οποιαδήποτε άλλη εξατομικευμένη ανάγκη εντοπιστεί).

Σε συνέχεια του ανοιχτού διαγωνισμού και της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν, η πρόταση του ΚΕΝΘΕΑ κρίθηκε ως η καταλληλότερη. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και επέκταση του προγράμματος που βρισκόταν σε λειτουργία από το 2018 με την πλήρη επιχορήγηση της ΑΑΕΚ. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αναλάβει τη συνέχιση παρακολούθησης των περιπτώσεων που ήδη εξυπηρετούνταν από προληπτικά προγράμματα που λειτουργούσαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβει και τον εντοπισμό νέων περιπτώσεων.

Η διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος είναι 12 μήνες με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη 2 χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στο Ινστιτούτο Κύπρου
Επόμενο άρθροH νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας είχε μπερδέψει τον Δένδια με τον Βέρτη