Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και ΕΤΕΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Υπουργείου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου. Από πλευράς ΕΤΕΚ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πλάτωνας Στυλιανού και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου.

Κατά τη σύσκεψη λήφθηκαν αποφάσεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης και άλλων τεχνικών θεμάτων που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

  • Η πρόοδος της νέας πολιτικής αδειοδότησης της ανάπτυξης και τα επόμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της, έτσι ώστε να περιλαμβάνει  περισσότερες οικιστικές μονάδες ή και άλλες χρήσεις.
  • Η επίσπευση της τροποποίησης των Κανονισμών για απλοποίηση της μεθοδολογίας υπολογισμού των τελών για έκδοση άδειας οικοδομής μέχρι δύο οικιστικές μονάδες.
  • Τα επόμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα για την έκδοση διατάγματος για την εξαίρεση απλών και μικρών κατασκευών  ή επεμβάσεων από τη υποχρέωση έκδοσης άδειας οικοδομής.
  • Η θεσμοθέτηση της τακτικής επιθεώρησης οικοδομών για κτήρια δημόσιας χρήσης.
  • Η προώθηση της μεταρρύθμισης για θέσπιση μητρώου μελετητών.
  • Η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής επίβλεψης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και η υποχρέωση εκπόνησης μελέτης θέρμανσης και κλιματισμού για μεμονωμένες κατοικίες.

Κατά τη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η παραδοσιακά εξαιρετική σχέση μεταξύ ΕΤΕΚ και Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς επίσης και η στενή συνεργασία και  συναντίληψη που υπάρχει μεταξύ του ΕΤΕΚ και του Υπουργού κ. Νουρή σε όλο το φάσμα των πιο πάνω θεμάτων.

Σε δήλωση του με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ σημείωσε πως «Ευχή μας είναι όπως η μεταξύ μας παραγωγική συνεργασία και  η κοινή θέση και προσήλωση του Υπουργού αλλά και του ΕΤΕΚ για απλοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης μετουσιωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες σε απτές νομοθετικές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα μέτρα προς όφελος της ανάπτυξης, του πολίτη και του δομημένου περιβάλλοντος».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈτσι θα είναι οι νέες στάσεις των λεωφορείων
Επόμενο άρθροCOVID-19: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη