Η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, η μείωση του γεωργικού κόστους και η παροχή στους αγρότες σύγχρονων μέσων από την παραγωγή μέχρι την πώληση είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της τρέχουσας κεντρικής κυβέρνησης της Ινδίας. Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν γίνει πολλά νέα βήματα για την τόνωση της γεωργίας στη χώρα. Μέσα σε μόλις έξι χρόνια, ο προϋπολογισμός της γεωργίας αυξήθηκε αρκετές φορές και τα γεωργικά δάνεια προς τους αγρότες αυξήθηκαν 2,5 φορές μέσα σε επτά χρόνια.

Στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, περίπου 30 εκατ. μικροκαλλιεργητές απέκτησαν πιστωτικές κάρτες Kisan, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα άμεσης πρόσβασης σε μετρητά για ανακούφιση του τομέα. Λόγω όλων αυτών των προσπαθειών, οι αγρότες πετυχαίνουν κάθε χρόνο νέα ρεκόρ συγκομιδής αλλά και προμηθειών στην ελάχιστη τιμή στήριξης. Λόγω της προώθησης της βιολογικής γεωργίας, η αγορά βιολογικών προϊόντων αποτιμάται πλέον στα 11 δισ. ρουπίες. Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν επίσης από 2 δισ. ρουπίες σε περισσότερα από 7 δισ. σε 6 χρόνια.

Τώρα η ινδική κυβέρνηση άρχισε να επεκτείνει αυτές τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις. Επτά βήματα έχουν προταθεί στον προϋπολογισμό για τον εκσυγχρονισμό των αγροτών που περιλαμβάνουν αλλαγές όπως ο δρόμος προς τη φυσική γεωργία, την έρευνα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi τόνισε προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πως τόσο τα Κέντρα Αγροτικής Επιστήμης (Krishi Vigyan Kendra) όσο και τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια θα πρέπει να κινητοποιηθούν με πλήρη ισχύ ώστε να μεταφέρουν τα οφέλη της φυσικής γεωργίας στους πολίτες ενώ Ζήτησε από τα Κέντρα να “υιοθετήσουν” από ένα χωριό το καθένα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Επίσης, προέτρεψε τα Πανεπιστήμια να βάλουν ως στόχο την εισαγωγή 100 έως 500 αγροτών στη φυσική γεωργία εντός του επόμενου έτους. Ο κ. Modi είπε ότι σήμερα, μια άλλη τάση είναι ορατή στις ινδικές οικογένειες της μεσαίας και ανώτερης μεσαίας τάξης. Συχνά παρατηρείται ότι πολλά νέα προϊόντα, κυρίως πρωτεΐνης και ασβεστίου φτάνουν στο τραπέζι τους από το εξωτερικό και δεν είναι καν του γούστου τους.

Όλα αυτά τα προϊόντα παράγονται και στην Ινδία αλλά δεν καταφέραμε να τα προωθήσουμε σωστά γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση των τοπικών προϊόντων.  Η κυβέρνηση σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του τομέα προσαρμόζεται στη νέα εποχή και εργάζεται για την προώθηση ετήσιων δοκιμών εδάφους και τη δημιουργία ενός δικτύου εργαστηρίων γι’ αυτόν τον σκοπό.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠτΔ: Νέα απαράδεκτη τουρκική πρόκληση οι εργασίες στο Βαρώσι
Επόμενο άρθροΗ Calvin Klein Γιορτάζει τις «Επιλεγμένες Οικογένειες» της LGBTQIA+ κοινότητας με την καμπάνια This is Love