Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η διοργάνωση του φετινού 11ου Ενεργειακού Συμποσίου, που θα γίνει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09.00-15.00 στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Τίτλος του φετινού Ενεργειακού Συμποσίου που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία FMW Financial Media Way, είναι Ώρα έργων για την ενέργεια και σ’ αυτό κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Άλλοι ομιλητές που έχουν προσκληθεί για να μιλήσουν στο 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο είναι η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, οι Υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ κ. Α. Πουλλικάς, ο Διευθυντής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, η Πρόεδρος της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ, εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, Πρόεδροι Επαγγελματικών Συνδέσμων του τομέα ενέργειας, ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, κ.α.

Το 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο γίνεται σε μια περίοδο όπου τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι εταιρείες αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις τους για τα ενεργειακά θέματα και ειδικά για το φυσικό αέριο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο Συμπόσιο στα θέματα του ενεργειακού κόστους και ειδικά του ηλεκτρισμού.

Όπως κάθε χρόνο το Ενεργειακό Συμπόσιο θα καλύψει τους τομείς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕικόνες ολέθρου στη Λιβύη: Η κακοκαιρία Daniel «έπνιξε» την Ντέρνα – Χιλιάδες οι νεκροί
Επόμενο άρθροΕνίσχυση κατά 42,5% της κατανάλωσης ΑΠΕ στην ΕΕ έως το 2030 – Στόχος το 45%