Όταν επισκεπτόμαστε πόλεις του εξωτερικού, θέλουμε να εξερευνήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη μπορούμε. Συνήθως, η μέρα μας αρχίζει αρκετά νωρίς το πρωί, βάζουμε τα πιο άνετά μας ρούχα και παπούτσια και αρχίζουμε την περιπλάνηση στους δρόμους του νέου μέρους που αποφασίσαμε να προσγειωθούμε αυτή τη φορά. Το πιθανότερο είναι αυτή η περιπλάνηση να τελειώνει αργά το βράδυ και το smart watch ή το κινητό μας να έχει καταγράψει αρκετές χιλιάδες βήματα όταν αποφασίσουμε επιτέλους να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας.

Παίρνουμε, λοιπόν, το χρόνο μας, ξεκουραζόμαστε, κάνουμε το μπάνιο μας, βάζουμε τα καλύτερα μας ρούχα, γινόμαστε εντυπωσιακοί και γοητευτικοί και επιλέγουμε τα κλαμπ που θα μας προσφέρουν τη διασκέδαση που τόσο έχουμε ανάγκη.

Μπορεί να μην είναι η προτεραιότητά σας τα πάρτι και τα κλαμπ αλλά αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε τις ημέρες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σίγουρα θα θέλετε να περάσετε όμορφα, να γνωρίσετε κόσμο και να νιώσετε τη φρενίτιδα, που επικρατεί στην Ελλάδα αυτές τις γιορτινές μέρες του χρόνου.

Καλό είναι να κλείσετε από τώρα τα αεροπορικά εισιτήρια -αν δεν το έχετε ήδη κάνει-, να φτιάξετε το πρόγραμμά σας και να αφιερώσετε έστω ένα βράδυ για να χορέψετε και να διασκεδάσετε μέχρι πρωίας. Θα νιώσετε το πάθος των Ευρωπαίων που θα λικνίζονται στο ρυθμό της δυνατής μουσικής, θα πιείτε το ποτό σας και θα χαθείτε μέσα στην πολυπολιτισμικότητα.

Είναι σίγουρο ότι θα γυρίσετε πίσω με τις καλύτερες αναμνήσεις και με την ελπίδα ότι το νέο έτος θα έχει έστω και λίγη από την αίγλη που είχε το κλαμπ που περάσατε μια εκ των τελευταίων ημερών του 2023. Ας δούμε, λοιπόν, τις 4 πρωτεύουσες της Ευρώπης με τα καλύτερα κλαμπ και τα πιο τρελά πάρτι.

Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο μπορεί να διαθέτει πλούσια ιστορία και να πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον 3 ημέρες για να εξερευνήσετε ένα κομμάτι του, αλλά είναι γνωστό και για την ξέφρενη και λίγο αλλιώτικη νυχτερινή ζωή του. Υπάρχουν κλαμπ για όλα τα μουσικά γούστα, από κλαμπ που παίζουν τζαζ μουσική μέχρι κλαμπ που παίζουν techno, ασταμάτητα και ακούραστα.

Ένα από τα καλύτερα κλαμπ της πόλης και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο είναι το Berghain. Δεν είναι απλώς ένα techno κλαμπ αλλά τρόπος ζωής για πολλούς από τους πιστούς του θαμώνες. Είναι αρκετά δύσκολο να σας επιτρέψουν την είσοδο και αυτό λόγω του αυστηρού PR του, του Sven Marquardt, που στέκει αγέρωχος στην είσοδο, επιλέγοντας ποιος θα περάσει την πόρτα του Berghain και ποιος όχι. Η επιλογή είναι φαινομενικά τυχαία, αλλά εμείς σας προτείνουμε να είστε ήρεμοι και να δείχνετε σεβασμό ενώ περιμένετε με ανυπομονησία στην ουρά για να έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να σας επιτραπεί η είσοδος. Οι φωτογραφίες εντός του κλαμπ δεν επιτρέπονται.

Αν θέλετε να έχετε περισσότερες επιλογές τότε το Matrix είναι το ιδανικό για εσάς, καθώς διαθέτει 7 διαφορετικά dance floors σε περίπτωση που βαρεθείτε. Είναι ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο, έτοιμο να προϋπαντήσει όλους εσάς που λατρεύετε τα πάρτι και ο χορός κυλάει στο αίμα σας. Και αν θέλετε κάτι εκκεντρικό, το KitKat είναι το καταλληλότερο κλαμπ για εσάς αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά και γνωστά κλαμπ του Βερολίνου. Πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα γιατί εντός του KitKat έχει συγκεκριμένο undressed dress code.

Βαρσοβία, Πολωνία

Θα λατρέψετε τη Βαρσοβία για τη μοναδική μπαρόκ αισθητική της, τα τεράστια πάρκα της, τους ζεστούς ανθρώπους και τη βαριά αλλά γευστική κουζίνα της. Είναι πραγματικά ένα παραμυθένιο μέρος που κάθε δρομάκι έχει τη δική του ομορφιά. Πρόκειται για έναν αρκετά οικονομικό προορισμό οπότε σας τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Το μόνο που ίσως είναι λίγο πιο ακριβό είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Ωστόσο, αν έχετε προνοήσει να τα κλείσετε νωρίτερα ή αν έχετε βρει κάποια προσφορά τότε όλο το ταξίδι θα είναι αρκετά low budget. Αν επιλέξετε να περάσετε μερικές μέρες στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα, τα οποία μάλλον θα αποχωριστείτε όταν περάσετε την πόρτα του κλαμπ που θα αποφασίσετε να διασκεδάσετε.

Ίσως ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ της πόλης είναι το Level 27. Βρίσκεται στον 27ο όροφο και η θέα της πρωτεύουσας της Πολωνίας σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Αξίζει, λοιπόν, να το επισκεφθείτε για να δείτε από ψηλά τη φωτισμένη Βαρσοβία, να πιείτε το ποτό σας, να χορέψετε σε μουσικές επιλογές του εκάστοτε DJ και να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ένα ακόμη κλαμπ που θα σας εντυπωσιάσει με τη φινέτσα του, τα ασυναγώνιστα κοκτέιλ του και τις μουσικές που επιλέγουν οι καλύτεροι DJ της Πολωνίας είναι το SEN. Βρίσκεται στην καρδιά της Βαρσοβίας και αν θελήσετε να περάσετε κάποιο από τα βράδια σας εκεί, ένα είναι σίγουρο: δε θα φύγετε πριν την ανατολή του ηλίου. Απολαύστε τη θέα από τη βεράντα, γνωρίστε νέα άτομα και διασκεδάστε σε ένα κλαμπ που δεν κοιμάται ποτέ.

Αν θέλετε κάτι πιο μοναδικό και ξεχωριστό το SLA είναι το ιδανικό για εσάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε από νωρίς το βράδυ δοκιμάζοντας τη δελεαστική του διεθνή κουζίνα, ενώ βρίσκεστε μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει ζούγκλα. Καθώς οι ώρες περνούν, η μουσική όλο και δυναμώνει και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεσηκωθείτε από τη συναρπαστική ατμόσφαιρα που επικρατεί, από τους ντόπιους και τους τουρίστες που βρίσκονται εκεί και διασκεδάζουν, αλλά και τα εντυπωσιακά φωτορυθμικά που προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία στο σκηνικό.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Χριστούγεννα χωρίς μουσική και χορό δε γίνεται. Έτσι, δε γίνεται να λείπει από τη λίστα μας και το περιβόητο Άμστερνταμ, το οποίο φημίζεται για την ξέφρενη διασκέδαση του. Αν έχετε αποφασίσει να περάσετε τις γιορτές παρέα με φίλους και φίλες στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας δε θα το μετανιώσετε καθώς υπάρχει τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων από νωρίς το πρωί μέχρι το επόμενο ξημέρωμα που η πόλη μεταμορφώνεται σε μια τεράστια σκηνή για πάρτι.

Ένα από τα καλύτερα underground κλαμπ της Ευρώπης με φοβερό ηχοσύστημα και σε εξαιρετική τοποθεσία είναι το Shelter Amsterdam. Βρίσκεται στο υπόγειο του πύργου A’DAM και επικρατεί πάντα το αδιαχώρητο. Αν είστε λάτρεις της house, trance και techno μουσικής, αυτό το κλαμπ πρέπει να είναι στη must-visit λίστα σας. Ντυθείτε ελαφριά γιατί είναι σίγουρο ότι θα ζεσταθείτε από το χορό που θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως.

Το Escape είναι ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ στο Άμστερνταμ καθώς λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια. Σε αυτό το τεράστιο μέρος μπορούν να στριμωχτούν περίπου 2000 άτομα και να χορεύουν πίνοντας τα φανταστικά κοκτέιλ τους μέχρι το πρωί. Μάλιστα, το Escape διαθέτει και VIP χώρους για να κάνετε το δικό σας private πάρτι.

Αν είστε λάτρεις της techno, το Warehouse Elementenstraat θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Να είστε έτοιμοι για ξέφρενους χορούς, δυνατή μουσική, πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τη διασκέδαση και όλα αυτά μέσα σε έναν χώρο με industrial αισθητική. Το Warehouse Elementenstraat θα σας κάνει να νιώσετε σα να έχετε πάει στην καλύτερη συναυλία, στεγασμένη όμως σε νυχτερινό κλαμπ που θυμίζει μοντέρνα αποθήκη.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι ένας αρκετά low budget προορισμός που πολλοί επιλέγουν να περάσουν μερικές ημέρες των διακοπών τους. Και όχι άδικα. Η αισθητική αυτής της πόλης, που συνδυάζει την αίγλη του παρελθόντος με το μοντέρνο παρόν, προκαλεί ένα περίεργο συναίσθημα και σε κάνει να θες να την εξερευνήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη. Και αυτό θα πρέπει να κάνετε, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί ώστε να θαυμάσετε τα πάρκα, τα κτήρια και την αγορά της, φθάνοντας μέχρι του βράδυ, που είναι η ώρα της διασκέδασης.

Η Βουδαπέστη είναι διάσημη για τα Ruin Bars, τα οποία βρίσκονται κυρίως μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτήρια δημιουργώντας ένα γοητευτικό πέπλο μυστηρίου και προσφέροντας σχετικά οικονομικά ποτά και κοκτέιλ.

Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα το A38. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής καθώς το A38 είναι ένα πρώην ουκρανικό φορτηγό πλοίο όπου μπορείτε να διασκεδάσετε, να ακούσετε μουσική, να πιείτε το ποτό σας και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα του Δούναβη, της Βούδας και της Πέστης, μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Το Szimpla Kert είναι η «μητέρα» των Ruin Bars, διότι καθιέρωσε τη συγκεκριμένη τάση, μετατρέποντας ένα ερειπωμένο κτήριο σε ένα από τα πιο cool και πολυσύχναστα μέρη της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας. Όταν διασχίσετε το κατώφλι του Szimpla Kert θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν παντού αταίριαστα έπιπλα που μπορεί να έχουν βρεθεί δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, επειδή κανένας δεν τα ήθελε αλλά και έπιπλα αγορασμένα από παλιατζίδικα, λίγο κιτς και ταυτόχρονα μποέμ. Αποτελείται από διάφορα μπαρ τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο, προσφέρει φθηνή μπύρα και κοκτέιλ, είναι εφάμιλλο της πολυπολιτισμικότητας και είναι must.

Το καλύτερο και το πιο πρωτότυπο το αφήσαμε για το τέλος. Η Βουδαπέστη φημίζεται για τα ιαματικά της λουτρά τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Τι γίνεται όμως το βράδυ; Το βράδυ στα Szechenyi Baths γίνονται τα καλύτερα πάρτι που μπορείτε να φανταστείτε. Φορέστε το πιο φανταχτερό μαγιό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε μία από τις πιο ωραίες νύχτες της ζωής σας, κλείνοντας έτσι ευχάριστα και διασκεδαστικά το 2023. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο site τους για να δείτε τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα Szechenyi Baths αλλά και να κλείσετε εισιτήριο για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Κολυμπήστε, ακούστε δυνατή μουσική, χορέψτε μέσα στις πισίνες κάτω από το φως του ουρανού και των λέιζερ, απολαμβάνοντας το ποτό σας και κλείστε το μάτι στο 2024 που βρίσκεται προ των πυλών. Πηγή: Τravel.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠωλήσεις κατοικιών €119 εκ. και γης €46 εκ. στη Λευκωσία
Επόμενο άρθροΝέα πρότυπα κομψότητας για τρείς ανακαινισμένες μπουτίκ Swarovski