Κυπριακό χρώμα είχαν τα 37α βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών παρουσία της, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για τα ανώτατα δημοσιογραφικά βραβεία της Ελλάδας, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους που ξεχώρισαν για τη δουλειά τους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Ειδικά φέτος η τελετή πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο χρόνια λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες που τιμήθηκαν για το έργο και το ήθος τους βρισκόταν και η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κύπρο Μανιάνα Καλογεράκη, η οποία έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση στον τομέα της δημοσιογραφικής έρευνας και προβολής ρεπορτάζ που αφορούν την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος έλαβε τιμητική διάκριση του Ιδρύματος Μπότση για τα οδοιπορικά της στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, καθώς και την ανάδειξη των θεμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού, από τον Μάρτιο του 2020 που ανέλαβε την θέση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ μέχρι και σήμερα.

Το βραβείο της απένειμε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας Σοφία Βούλτεψη, η οποία κατά την διάρκεια της απονομής δεν έκρυψε τη χαρά της για την εν λόγω βράβευση.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη δημοσιογραφία που ασκείται με αρχές, ιδανικά και αξίες ως εγγυητής της Δημοκρατίας. Γιατί δημοσιογραφία χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει. Γιατί η Δημοκρατία χωρίς ατέρμονη, ανεξάρτητη και πολυφωνική δημοσιογραφία δεν υφίσταται», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης.

“Ήταν για μένα το έναυσμα για να συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα για την προβολή θεμάτων που αφορούν την Κύπρο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τους ανθρώπους της”, ανέφερε η δημοσιογράφος.

Το παρών στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στο περιστύλιο του Ζαππείου έδωσαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της Ελλάδας, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος εκπροσώπων από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Η Μανιάνα Καλογεράκη σπούδασε Δημοσιογραφία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στον χώρο της δημοσιογραφίας από το 1999. Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται στην θέση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κύπρο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος -Καπνός: Μία απειλή για το περιβάλλον μας
Επόμενο άρθροXρυσά μετάλλια για κρασιά του Οινοποιείου Καμαντέρενα στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου