Κατεδαφίστηκαν όλες τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και περιβαλλοντικά ζητήματα

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης των δεξαμενών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, στη Λάρνακα. Την Πέμπτη, 22 Απριλίου κατεδαφίστηκε και η τελευταία δεξαμενή από τις 22 που βρίσκονταν στο χώρο και η θέα προς τη θάλασσα είναι απρόσκοπτη. Η Ελληνικά Πετρέλαια που ξεκίνησε πρώτη την απομάκρυνση των δεξαμενών της, ολοκληρώνει πρώτη τη διαδικασία δίνοντας καθαρό ορίζοντα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την αποξήλωση, η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια κατεδάφισε όλες τις δεξαμενές σε λιγότερο από ένα μήνα υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει προς την πολιτεία και την τοπική κοινωνία για μετεγκατάσταση. Οι υπόλοιπες εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των εργασιών αποξήλωσης των εγκαταστάσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, Γιώργος Γρηγοράς, υπογραμμίζοντας τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται για την προστασία του προσωπικού, των κατοίκων, της περιοχής και του περιβάλλοντος κατά τις εργασίες, ανέφερε: «Ολοκληρώνουμε με γοργούς ρυθμούς τις εργασίες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων διακίνησης υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Ξεκινήσαμε πρώτοι τη διαδικασία και την ολοκληρώνουμε πρώτοι. Η Ελληνικά Πετρέλαια δημιουργεί καθαρό ορίζοντα για την οικονομική, περιβαλλοντική και τουριστική αναβάθμιση της πόλης».

Στόχος του Ομίλου είναι να προωθήσει αποφασιστικά την περιβαλλοντική αναβάθμιση και οικονομική ανάπτυξη της Λάρνακας μέσω της αξιοποίησης των ιδιόκτητων οικοπέδων του. Ήδη η εταιρεία έχει μεταφερθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό. Οι επενδύσεις του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Βασιλικό ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογίες αιχμής, ψηφιακά συστήματα ελέγχου και ασφάλειας. Προορίζονται να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες της ΕΚΟ και των πελατών της, ενώ θωρακίζουν ακόμη περισσότερο τον απρόσκοπτο εφοδιασμό του νησιού και αναβαθμίζουν τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό του ρόλο.

Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd (ΕΚΟ)

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd. είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Όμιλος Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Όμιλος Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες παγκοσμίως και πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύκλο εργασιών περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητες σε πολλές χώρες της περιοχής. H σταδιακή μετεξέλιξη του από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη συνοδεύεται από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς. Οι υπηρεσίες του Ομίλου είναι: διύλιση, εφοδιασμός και εμπορία πετρελαιοειδών, λιανική εμπορία πετρελαιοειδών, παραγωγή και εμπορία πετροχημικών, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, παραγωγή ενέργειας και φυσικό αέριο και τεχνικές μελέτες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜε τέτοιους «φωστήρες», είμαστε τυχεροί που υπάρχουμε 
Επόμενο άρθροΕυρωβαρόμετρο: Mόνο το 12% των Ευρωπαίων λέει όχι στα εμβόλιο του κορωνοϊού