Με ικανοποίηση, το  Cyprus International Institute of Management παρουσιάζει το Κέντρο για την Ισότητα, τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη – Centre for Diversity, Equity, and Inclusion (CIIM Centre for DEI).

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο Κυπριακό Κέντρο, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψης. Σκοπός του Κέντρου, είναι επίσης να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίος  οι τρείς αυτές έννοιες, συνδέονται με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (sustainable development) καθώς και με την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Το CIIM Centre for DEI αποτελεί μια οργανωτική προσπάθεια για ενίσχυση της διαφορετικότητας στην εκπροσώπηση, σε κάθε επίπεδο ενός Οργανισμού ή μιας εταιρείας ενώ αποσκοπεί στην ενεργό ανταπόκριση των πολιτών, σε ατομικές και συστημικές προκαταλήψεις, συμπεριφορές, πολιτικές και πρακτικές, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι όλες και όλοι, έχουν δίκαιη πρόσβαση σε ευκαιρίες.

Επιπλέον, προωθείται η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου τα άτομα με διαφορετικές ταυτότητες βιώνουν το αίσθημα της εκτίμησης και του σεβασμού.

«DEI»

Ο όρος Ισότητα, Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη, γνωστός με το ακρωνύμιο «DEI» στα αγγλικά, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές εκπαίδευσης και κατάρτισης στον 21ο αιώνα. Η επένδυση στην ενσωμάτωση στόχων, δράσεων και πρακτικών «DEI» δημιουργεί προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις, καθώς ενισχύει τη φήμη τους αλλά και τη σχέση εμπιστοσύνης, τόσο μεταξύ των μελών του προσωπικού τους, όσο και στις σχέσεις των εταιρειών με τους πελάτες τους.

Γιατί σήμερα; Γιατί τώρα;

Ζούμε και εργαζόμαστε σε έναν παγκοσμιοποιημένο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Οι διαχωριστικές γραμμές που καθορίζουν τί θεωρείται αποδεκτό και τί οικείο, μεταβάλλονται συνεχώς. Η αντιμετώπιση, ο τρόπος καθοδήγησης και η διαχείριση άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να έχουν διαφορετικές απόψεις, αξίες, εμπειρίες, συμπεριφορές, τρόπους ζωής και προσεγγίσεις, είναι το κλειδί για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία.

Σε ποιους απευθύνεται

Tο CIIM Centre for DEI απευθύνεται σε κάθε ενήλικα πολίτη στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, σε οργανωμένες ομάδες προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και σε άτομα που επιδιώκουν την προώθηση και εδραίωση της κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Το CIIM Centre for DEI  συνεργάζεται με τη «Σχολή Ήρεμης Σκέψης» προσφέροντας σεμινάρια βιοθεώρησης και αυτοβελτίωσης, καθώς επίσης με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Curious Qat, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα Πολιτισμικής Νοημοσύνης και Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Μάθετε περισσότερα για το CIIM Centre for DEI εδώ:  https://www.ciim.ac.cy/ciim-centre-for-dei/

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροH χρήση της τεχνολογίας ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΚαι ένας Κύπριος ανάμεσα στους «Νέους παρατηρητές» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη»