Μέχρι το 2014, η Ινδία είχε πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο 2.15 αποστολές στο διάστημα ετησίως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Ινδία έχει σημειώσει ρεκόρ αφού πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 5.35 αποστολές στο διάστημα με διαστημόπλοια.

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της Ινδίας και την ένταξη της ανάμεσα στις κορυφαίες διαστημικές υπερδυνάμεις, κάτι που έχει επιτευχθεί μέσω των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, προγραμμάτων και αποστολών. Η Ινδία έχει προχωρήσει σε αρκετά καινοτόμα διαστημικά επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια, από την τοποθέτηση δορυφόρου σε τροχιά γύρω από τον Άρη μέχρι την εκτόξευση 342 δορυφόρων από 34 χώρες.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, κατά τη διάρκεια της τελετής για την ανακοίνωση του Indian Space Association (ISpA), ανέφερε: «Για εμάς, ο τομέας του διαστήματος σημαίνει καλύτερη χαρτογράφηση, απεικόνιση και συνδεσιμότητα για τον άνθρωπο.» Το Indian Space Association (ISpA), αποτελεί μια  κορυφαία ένωση διαστημικών και δορυφορικών εταιρειών της βιομηχανίας, που αναδεικνύει τις φιλοδοξίες της Ινδίας για τον διαστημικό τομέα. Ο τομέας αυτός διαδραματίζει άκρως σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση καλύτερης πρόγνωσης των καιρικών συνθηκών, κάτι που θα επιφέρει ασφάλεια και καλύτερο εισόδημα στους γεωργούς και στους αλιείς. Ταυτόχρονα, συντείνει στην καλύτερη περιβαλλοντική παρακολούθηση, στην ακριβή πρόβλεψη των φυσικών καταστροφών και στη διάσωση εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών.

Οι διαστημικές τεχνολογίες συμβάλλουν στην προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας σε απομακρυσμένες περιοχές σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.  Δεν υπήρξε ποτέ μια κυβέρνηση τόσο αποφασιστική στην Ινδία όσο η σημερινή. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση κινείται προς την ενίσχυση της εξερεύνησης του διαστήματος, που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των νεοσύστατων επιχειρήσεων να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEπίσημο λανσάρισμα του brand AUGUSTINUS BADER στην κυπριακή αγορά
Επόμενο άρθροΑνάπτυξη υπό συνθήκες πανδημίας για τα Επενδυτικά Ταμεία