Μαργαρίτης Σχοινάς, Αβέρωφ Νεοφύτου, Εύα Καϊλή, Νίκος Δένδιας, Ιωάννης Κασουλίδης, Στέλλα Κυριακίδου, Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ζέτα Αιμιλιανίδου, Λευτέρης Χριστοφόρου και Μιχάλης Σοφοκλέους μεταξύ των εισηγητών
Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies διοργανώνουν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου συνέδριο για «Το Μέλλον της Ευρώπης».
Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση που γίνεται στην Κύπρο, ενταγμένη στον πανευρωπαϊκό διάλογο.
Στις τέσσερις ενότητες του συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ατζέντας, το μέλλον του Ευρωπαϊκου οικοδομήματος, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ένωσης, το φιλόδοξο σχέδιο για την επόμενη γενιά της Ευρώπης, καθώς και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλού επιπέδου ομιλητές και εισηγητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό, ενώ τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις του συνεδρίου θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Χαρακτηριστική είναι η παρουσία, μεταξύ άλλων, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κου Μαργαρίτη Σχοινά, της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Εύας Καϊλή, των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Νίκου Δένδια και Ιωάννη Κασουλίδη, του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, των Υπουργών Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ζέτας Αιμιλιανίδου, της Επιτρόπου για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κας Στέλλας Κυριακίδου, του Κύπριου Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλης Σοφοκλέους.
Σημαντική θα είναι η ομιλία που θα απευθύνει στο συνέδριο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 09:30 πμ και θα ολοκληρωθούν στις 2:00 μμ. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.
Η συμμετοχή είναι ανοικτή στο κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.clerides.org