Περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια πλήρωσε τον συνιδρυτή της Twitter Inc., Τζακ Ντόρσεϊ, ο διευθύνων σύμβουλος της μαλαισιανής τεχνολογικής εταιρείας Bridge Oracle

Ο λόγος για τον Τούρκο επιχειρηματία Sina Estavi, ο οποίος αγόρασε το tweet μέσω δημοπρασίας στην πλατφόρμα Valuables, που ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία Cent. Συγκεκριμένα, το αγοράστηκε με τη χρήση του κρυπτονομίσματος Ether έναντι 1.630,5825601 ether, που αντιστοιχούσαν σε 2.915.835,47 δολάρια τη στιγμή της πώλησης, σύμφωνα με τον Cameron Xertzazi , διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Cent.

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα tweet!»

Ο Estavi μετά την αγορά του τουίταρε: «Νομίζω ότι χρόνια αργότερα οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν την πραγματική αξία αυτού του tweet, όπως η ζωγραφική της Μόνα Λίζα».

Το tweet του Ντόρσεϊ είναι σε μορφή non–fungible token (NFT), μία κατηγορία asset που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

Kάθε ΝFT έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία δίδει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επαληθεύσει τη γνησιότητά του.

Το tweet – «Just setting up my twttr» – ήταν το πρώτο Τζακ Ντόρσεϊ και στάλθηκε στις 21 Μαρτίου 2006.  Ο Ντόρσεϊ είπε ότι τα έσοδα από την πώληση του tweet θα δοθούν στο GiveDirectly, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Πηγή: fortunegreece.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα ο ΠτΔ για τους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης
Επόμενο άρθροΑεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ: Ο πανίσχυρος γίγαντας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ