Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, και του Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο, Amr Mohsen Hamza.

Καλωσορίζοντας τον Αιγύπτιο Πρέσβη, ο κ. Δημητριάδης εξήρε το υψηλό επίπεδο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία που διατηρούν οι δύο χώρες και στον τομέα της ναυτιλίας, σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Συζητήθηκαν δε τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών θεμάτων των δυο χωρών, όπως η θαλάσσια ασφάλεια, η ναυτική εκπαίδευση καθώς και η συμμετοχή σε κοινά θαλάσσια προγράμματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στη περιοχή της Μεσογείου. Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι η Κύπρος εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό του Μνημονίου Συνεννόησης για τη Μεσόγειο για τον Έλεγχο Κράτους Λιμένα (Med-MoU), του οποίου η Κύπρος προεδρεύει για τα επόμενα 3 χρόνια, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχυθεί ο ρόλος αυτού του θεσμού σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Μεσογειακά κράτη.

Συζητήθηκε επίσης το πρόσφατο ατύχημα στη Διώρυγα του Σουέζ μέσα από το οποίο διαπιστώθηκε ξανά η σημασία της Διώρυγας ως μια από τις σημαντικότερες αρτηρίες διακίνησης του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και ο σημαντικός ρόλος της ναυτιλίας στην εφοδιαστική αλυσίδα και στη παγκόσμια οικονομία.

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Κύπρου να εργαστεί εποικοδομητικά με την Αίγυπτο και τα υπόλοιπα κράτη της Μεσογείου σε μια προσπάθεια οικοδόμησης συνεργασιών και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών με γνώμονα  την βιώσιμη ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣυμπληρωματικό προϋπολογισμό για έκτακτες ανάγκες αποφάσισε το Υπουργικό
Επόμενο άρθροΓεΣΥ: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Προσωπικό σας Ιατρό