Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, πως μετά από σχετική τροποποίηση του περί Εκλογής Μελών της Βουλής Νόμου (δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Παράρτημα (Μέρος Ι) της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας με αρ.4812 και ημερομηνία 03.03.2021), η υποβολή δηλώσεων για τα κέντρα του εξωτερικού έχει παραταθεί μέχρι τις 23 Απριλίου 2021.

Για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό θα καταρτιστεί ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο θα μεταφερθούν τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων, από το μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους.

Υπενθυμίζεται, ότι στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου 2021, θα μπορούν να αιτηθούν να εγγραφούν στον ειδικό αυτό κατάλογο, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό, εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται, πως μπορούν να λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε πόλεις στο εξωτερικό, όπου ο αριθμός των ενδιαφερόμενων εκλογέων θα ξεπερνά τους 30, για κάθε εκλογική περιφέρεια. Με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογές εκτιμάται, πως θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα εξωτερικού στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Συνεπώς, καλούνται οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, να συμπληρώσουν κατάλληλα το σχετικό έντυπο δήλωσης και να το υποβάλουν έγκαιρα.

Έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τις Πρεσβείες/ Προξενεία της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.moi.gov.cy

Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να υποβληθούν στις Πρεσβείες/ Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας aps.elections.moi.gov.cy

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικές Ασφαλίσεις: Ανανεώθηκαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας
Επόμενο άρθροΆνοιγμα θέσεων εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία – Αιτήσεις μέχρι 19/3