ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επιπλέον στήριξη €125 εκ. για την Κύπρο

H Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους μέσα από τα σχέδια στήριξης της απασχόλησης μέχρι και τον Ιούνιο 2021.

Η Υπουργός σε δηλώσεις της στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα έχει εγκρίνει την παράταση των Σχεδίων Στήριξης της Απασχόλησης των Εργαζομένων μέχρι και τον Ιούνιο αυτού του έτους.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα σχέδια μας θα συνεχιστούν, θα στηριχθεί η απασχόληση με ιδιαίτερη έμφαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον τουρισμό», σημείωσε η Υπουργός.

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 3,7 δισ. ευρώ σε έξι κράτη μέλη στο πλαίσιο του SURE, του μέσου των 100 δισ. ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19.

Οι προτάσεις ακολουθούν επίσημα αιτήματα για πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή στο πλαίσιο του SURE, τα οποία υποβλήθηκαν από το Βέλγιο, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Μάλτα, επιπλέον της στήριξης που έχει ήδη εγκρίνει το Συμβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Επιπλέον στήριξη €125 εκ. για την Κύπρο
Επόμενο άρθροΣτο τραπέζι και τα ρινικά τεστ για μαθητές Δημοτικών