Στην πιο κάτω συνέντευξη ο Μάριος Παπαγεωργίου, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του TaxΑpp μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την εφαρμογή.

Αρχικά εξηγήστε μας τι είναι το TaxApp;

Το TaxApp είναι ένα διαδικτυακό “φορολογικό εργαλείο” το οποίο βοηθά το χρήστη στη συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής του δήλωσης. Μέσω του TaxApp ο χρήστης μπορεί με ευκολία να ετοιμάσει τη δήλωση του, ακολουθώντας απλές οδηγίες σε μορφή σύντομων ερωτημάτων. Παράλληλα, προσφέρει ‘ασφάλεια’ στο χρήστη, καθώς η δήλωση ελέγχεται από επαγγελματίες φορολογικούς συμβούλους προτού αυτή υποβληθεί, διασφαλίζοντας έτσι την ορθότητά της.

Πως λειτουργεί και αν είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσει κάποιος που δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με την τεχνολογία;

Το TaxApp λειτουργεί σαν ένα εύκολο ερωτηματολόγιο. Κάνουμε απλές ερωτήσεις σχετικά με τη φορολογική κατάσταση του χρήστη, για παράδειγμα αν έχει δουλειά, αν είναι συνταξιούχος, αν έχει δωρίσει χρήματα, αν υπάρχει ασφάλεια ζωής, αν πληρώθηκαν φόροι στο εξωτερικό κλπ. ενώ παράλληλα συμπληρώνουμε τη φορολογική δήλωση καθώς και τους υπολογισμούς φόρου στο ‘παρασκήνιο’. Οι απαντήσεις τoυ χρήστη μας καθοδηγούν στο τι να αναζητήσουμε και τι να ρωτήσουμε στη συνέχεια. Εάν ο χρήστης δεν είναι σίγουρος για το πώς να απαντήσει μια ερώτηση, η ομάδα μας είναι έτοιμη να βοηθήσει. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης καθοδηγείται καθώς απαντά τις ανάλογες ερωτήσεις και λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται. Στο τέλος, υποβάλλουμε τη φορολογική δήλωση εκ μέρους του χρήστη στο TAXISnet, όπως κάθε άλλος λογιστής. Το TaxApp δημιουργήθηκε με γνώμονα να μπορεί να χρησιμοποιείται από τον καθένα, από συνταξιούχους με περιορισμένες γνώσεις σε θέματα υπολογιστών, μέχρι φοιτητές που θέλουν να υποβάλουν τη δήλωση από το κινητό τους. Η απλότητα και ευκολία χρήσης είναι πρωταρχικός μας στόχος.

Ποια διαδικασία ακολουθείται αφότου κάποιος υποβάλει τη φορολογική του δήλωση μέσω του TaxApp;

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Το TaxApp λειτουργεί σαν ‘μεσάζων’ μεταξύ του χρήστη, και του TAXISnet. Ρωτώντας απλές και στοχευμένες ερωτήσεις μαζεύουμε τα δεδομένα του χρήστη, ούτως ώστε να συμπληρώσουμε τη δήλωση του. Μετέπειτα οι φορολογικοί μας σύμβουλοι ελέγχουν τη δήλωση, προτού την υποβάλουν εκ μέρους του χρήστη στο TAXISnet. Ο χρήστης καθοδηγείται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, και η φορολογική μας ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.

Tο κόστος για συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω του TaxApp;

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ετοιμάσει και να υποβάλει τη δήλωση ο ίδιος (μέσω του TaxApp) το τελικό κόστος ανέρχεται στα €19,50 (+ΦΠΑ) ανά δήλωση. Σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αναλάβουμε εξολοκλήρου την όλη διαδικασία χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή, το κόστος ανέρχεται στα €79,50 (+ΦΠΑ), ανά δήλωση, αρκεί μόνο να μας αποστείλει όλα τα φορολογικά έντυπα που τον αφορούν.

Ασφάλεια και προσωπικά δεδομένα. Tι απαντάτε;

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη είναι ένα από τα πιο σημαντικά μας μελήματα. Χρησιμοποιούμε όλες τις απαραίτητες τεχνολογικές δικλίδες και πρακτικές, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Η πλατφόρμα μας έχει εξασφαλίσει έγκριση λειτουργίας από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου), το μόνο αναγνωρισμένο σώμα λογιστών στην Κύπρο, και είναι συμβατή με τον κανονισμό GDPR. Η ομάδα του TaxApp είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Φορολογίας. Τέλος, δεν πουλάμε ή/και παρέχουμε πληροφορίες σε τρίτους.

Το TaxApp μετρά ήδη ένα χρόνο λειτουργίας. Ποια ήταν η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού;

Η ανταπόκριση του κοινού σε ουσιαστικά μόλις ένα χρόνο λειτουργίας ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Έχουμε ήδη υποβάλει περισσότερες από 500 φορολογικές δηλώσεις, και αποκτήσαμε περίπου 2.500 εγγεγραμμένους χρήστες. Φέτος στόχος μας είναι η υποβολή πέραν των 2.000 φορολογικών δηλώσεων.

Ως συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του TaxApp ποιο είναι το όραμα σας;

Στόχος μας είναι το TaxApp να καθιερωθεί στο μυαλό του χρήστη ως η λύση απέναντι στο άγχος που προκαλεί το θέμα της φορολογίας, και να γίνει γνωστό ως ο πιο εύκολος τρόπος υποβολής της φορολογικής δήλωσης και επίλυσης οποιονδήποτε φορολογικών θεμάτων.

TΗΣ ΑΓΓEΛΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα και Κύπρος σημειώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το μυθιστόρημα “ΠΤΗΣΗ CY284”  του Ανδρέα Χατζηκυριάκου