Προειδοποίηση από σεισμολόγο

 

Βράχοι αποκολλήθηκαν στον κόλπο του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στα 5,4 Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο– που σημειώθηκε σήμερα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου – Κεφαλονιάς στην Ελλάδα. Από τη δόνηση, αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια βράχων, από το βουνό, και έπεσαν στη θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υποστούν ζημιές παραπλέοντα σκάφη.

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγόρευσε την αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία αλλά και την πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή πάνω από τη διάσημη παραλία υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες για τέτοιου είδους φαινόμενα είχε προειδοποιήσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η δόνηση σημειώθηκε σήμερα σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 332 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου και το εστιακό βάθοσς ήταν στα 10 χλμ.

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μετράει τον σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ. [ΠΗΓΗ]

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροGoogle Maps: Νέα υπηρεσία που θα προτείνει τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων
Επόμενο άρθροΆμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έναντι στις αυξανόμενες τιμές ζητούν τα Ευρωεπιμελητήρια