Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Μακάο, ως κορυφαίου ταξιδιωτικού, ψυχαγωγικού και επιχειρηματικού προορισμού, ανέδειξε η Melco Resorts & Entertainment, διαχειρίστρια εταιρεία του City of Dreams Mediterranean, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 17 Σεπτεμβρίου 2024 στους χώρους του πολυθεματικού πάρκου.

Στην εκδήλωση με θέμα «Glow Your Way to Macao», παρευρέθηκαν αξιωματούχοι από την Κύπρο και την κυβέρνηση του Μακάο, ταξιδιωτικοί πράκτορες, επιχειρηματικές οργανώσεις και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Ευρώπη, τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) και το Μακάο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική ζωή του Μακάο, τα αξιοθέατά του, καθώς και τις απαράμιλλες και βραβευμένες ξενοδοχειακές, ψυχαγωγικές, γαστρονομικές και εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Melco.

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ, λόγω της στρατηγικής της θέσης και ως ένα δημοφιλή τουριστικό νησί της Μεσογείου με ισχυρή τουριστική βιομηχανία, αποτελεί κόμβο και στρατηγικό σημείο για ανάδειξη του Μακάο ως κορυφαίου προορισμού ψυχαγωγίας, επιχειρηματικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η Melco λειτουργεί γραφεία πωλήσεων στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Μανίλα και βρίσκεται στη διαδικασία λειτουργίας γραφείου για την προώθηση του Μακάο και στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco, κ. Lawrence Ho, δήλωσε: «Ως μια κορυφαία διαχειρίστρια εταιρεία πολυθεματικών θερέτρων με ισχυρή παρουσία στο Μακάο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε τη δεύτερη εκδήλωση “Glow Your Way to Macao” στο City of Dreams Mediterranean. Το Μακάο αποτελεί ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις: από την πολυπολιτισμική κληρονομιά μέχρι τη γαστρονομική της ταυτότητα, αυτή η μοναδική πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Ύστερα από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Μακάο για την προώθηση της γαστρονομίας, του αθλητισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τεχνών, καθώς η περιοχή γνωρίζει ακόμη μεγαλύτερη άνθιση. Είμαστε βέβαιοι ότι το Μακάο θα εξελιχθεί σε έναν ακόμη πιο αγαπητό και δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες από την Κύπρο, την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά και την αγορά των κρατών του Κόλπου, παρέχοντας την ευκαιρία ανεπανάληπτων στιγμών και συγκινήσεων».

Ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου, Επικεφαλής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε: «Η Κύπρος, με τη στρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση στις αγορές της ευρύτερης Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και αλλού. Μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική πλατφόρμα μέσω της οποίας παρέχεται η ευκαιρία   στο Μακάο  να εξερευνήσει νέες αγορές και να επεκταθεί στην Ευρώπη και στον Αραβικό Κόλπο (GCC). Η στρατηγική μας θέση και η άριστη συνδεσιμότητα, μας καθιστούν ένα φυσικό κόμβο για συνεργασία τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση, η οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο μέλλον μέσω της διασταυρούμενης προώθησης».

Η κ. Maria Helena de Senna Fernandes, Διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού της Κυβέρνησης του Μακάο, δήλωσε: «Το Μακάο και η Κύπρος έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον τουρισμό και όχι μόνο. Με τη βοήθεια του City of Dreams Mediterranean της Melco Resorts & Entertainment και του Γραφείου Πωλήσεων του Μακάο στην Κύπρο, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μακροχρόνια σχέση και συνεργασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τα πολυθεματικά θέρετρα του Μακάο και να δουλέψουμε μαζί για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα από διεθνείς τουριστικές αγορές».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter