Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο των συνεχόμενων  προσπαθειών που καταβάλλουν το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας στην επίτευξη του στόχου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των οδικών θανάτων κατά 50% μέχρι το 2030, καλεί τα οργανωμένα σύνολα, τις  εταιρείες, τα πανεπιστήμια, τις τοπικές Αρχές και την κοινωνία των πολιτών όπως εγγραφούν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στη Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας μέσω του συνδέσμου https://webgate.ec.europa.eu/multisite/ersc/content/new-log-process_en

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της κοινωνίας των πολιτών για την οδική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα για την απόκτηση και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες για την μετάδοση εμπειριών και πρακτικών οδικής ασφάλειας. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 4000 δημόσιες και ιδιωτικές οντότητες έχουν δεσμευθεί όσον αφορά τη Χάρτα και  πραγματοποιούν σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας που στοχεύουν στα μέλη τους, τους εργαζομένους και την κοινωνία των πολιτών γενικότερα.

Πάνω από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο σε οδικές συγκρούσεις.  Αυτό αντιστοιχεί σε 3500 ανθρώπινες ζωές καθημερινά. Οι περισσότεροι είναι νέοι, ηλικίας  έως 29 ετών.

Ο κ. Υπουργός, σε σχετική επιστολή που απέστειλε σε οργανωμένα σύνολα επεσήμανε το γεγονός ότι στην Κύπρο, στη βάση των επιδιώξεων του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, προωθούνται μέτρα ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.

«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας είναι να ενθαρρύνει περαιτέρω τη νοοτροπία της οδικής ασφάλειας και να βελτιώσει την κοινή γνώση σχετικά με τα αίτια των οδικών συγκρούσεων και την δημιουργία προληπτικών μέτρων και λύσεων» ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Καρούσος.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι «το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αλλά και εγώ προσωπικά, προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας στις προσπάθειες μας σε ότι αφορά την ευαισθητοποίηση στα θέματα της οδικής ασφάλειας, θέτοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια ως βασικό μέρος του βιώσιμου κοινωνικού εκσυγχρονισμού που είναι απαραίτητα  για να μας οδηγήσουν στο «Όραμα μηδέν».   Τέλος, καλώ όλους όσους θα υπογράψουν τη Χάρτα όπως προβούν και σε σχετική ανάρτηση στο #EuropeanRoadSafety Charter στο #Cyprus και στο #visionzero».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΓιατί να κάνω το εμβόλιο αφού μπορώ να κολλήσω; Έντεκα απαντήσεις
Επόμενο άρθροΝέα ευρωπαϊκά καθήκοντα για τον Χρήστο Στυλιανίδη