Η πρώτη πλατφόρμα διαδικτυακής υιοθέτησης σκύλων στην Κύπρο δημιουργήθηκε από το DOGO.
Η ομάδα του σχολείου ‘Junior and Senior school’ λαμβάνει συμμετοχή στον φετινό επιχειρηματικό διαγωνισμό του Junior Achievement (http://www.ja-cyprus.com).

Η πλατφόρμα dogo-cy.com είναι η πρώτη του είδους της που προσφέρει «διαδικτυακή/εξ-αποστάσεως» υιοθέτηση αρχικά ηλικιωμένων καθώς και ταλαιπωρημένων σκύλων που στεγάζονται στα καταφύγια σκύλων της Κύπρου.

Η πλατφόρμα αυτή δίνει στον καθένα την δυνατότητα να υποστηρίξει αυτά τα σκυλιά, υιοθετώντας τα, χωρίς την φυσική παρουσία των σκυλιών, και ταυτόχρονα να στηρίξει τα καταφύγια σκύλων που τους παρέχουν μόνιμη στέγη.

Με μόλις €10, €20  ή €50 μπορείτε να υποστηρίξετε έναν συγκεκριμένο σκύλο από την πλατφόρμα DOGO για ένα μήνα, έτσι ώστε να βοηθηθούν οικονομικά τα καταφύγια σκύλων και να καλυφθούν με περεταίρω άνεση τα ποσά που αναλογούν για την φροντίδα, συντήρηση και ιατρική περίθαλψη των σκύλων.

Σε αντάλλαγμα, οι πελάτες λαμβάνουν από το Dogo ένα πιστοποιητικό υιοθέτησης για τον επιλεγμένο σκύλο τους, ένα σήμα κοινωνικής δικτύωσης για εμφάνιση στο Facebook και το Instagram τους και μια ενημέρωση στο τέλος του μήνα σχετικά με την κατάσταση του σκύλου τους. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν τον σκύλο τους στο καταφύγιο, την οργάνωση της οποίας αναλαμβάνει η DOGO.

Ο Χάρης Δίκαιος, Διευθύνων Σύμβουλος της φοιτητικής εταιρείας εξηγεί ότι η πλατφόρμα δημιουργήθηκε ως μια κοινωνική επιχείρηση  με σκοπό να βοηθήσει στην υποστήριξη των καταφυγίων σκύλων στην Κύπρο, τα οποία κάνουν εκπληκτική δουλειά.

Πολλοί θέλουν να βοηθήσουν και να προστατέψουν τα σκυλιά αλλά δεν μπορούν να τα υιοθετήσουν, είτε επειδή δεν έχουν αρκετό χώρο ή επειδή εργάζονται πολλές ώρες. Η πλατφόρμα υιοθέτησης σκύλων, μέσω διαδικτύου/εξ-αποστάσεως, Dogo, βοηθά τα σκυλιά που δεν υιοθετούνται με ευκολία κυρίως για λόγους ηλικίας, προβλημάτων υγείας και αυξημένους ιατρικούς λογαριασμούς”, επισημάνει.

Η Dogo ξεκίνησε να δραστηριοποιείται κυρίως με σκύλους από το Καταφύγιο Σκυλιών Λευκωσίας, αλλά στοχεύει να συμπεριλάβει περισσότερα καταφύγια σκύλων της Κύπρου στο άμεσο μέλλον.
Η ομάδα έχει είδη λάβει πολλές εισφορές και υιοθετήσεις από άτομα εκτός Κύπρου που θέλουν να βοηθήσουν τους σκύλους και τα καταφύγια της Κύπρου.

Τα μέλη της ομάδας DOGO είναι οι: Χάρης Δίκαιος, Άλεξ Χατζινικολάου, Χαράλαμπος Κουκκουλαρίδης, Ανδρέας Αλεξανδρίτης, Ένζο Ιακώβου, Κωνσταντίνος Χρήστου και Λιονέλ Σιαπάν.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά»
Επόμενο άρθροΗ Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το Μουσείο Παραμυθιού και την Family Academy