Η Ελληνική Τράπεζα παραμένει δίπλα στο Μουσείο Παραμυθιού, πιστεύοντας στο «μαγικό έργο» το οποίο επιτελεί για τα παιδιά και στηρίζοντας τη δημιουργία της Family Academy για το 2021.

Στόχος της Family Academy είναι η ανάπτυξη ενός διαλόγου με τους γονείς – φίλους του Μουσείου Παραμυθιού, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους και να αγαπήσουν τα βιβλία και την ανάγνωση.

Η Family Academy του Μουσείου Παραμυθιού θα επιχειρήσει, μέσα από δομημένες παρουσιάσεις και διάλογο με τους γονείς να απαντήσει στα ερωτήματα των γονιών και να τους δώσεις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η συνεργασία της Ελληνικής Τράπεζας με το Μουσείο Παραμυθιού ξεκίνησε από πέρυσι, στηρίζοντας τις δράσεις του Μουσείου κατά τη διάρκεια του lock down εξαιτίας της πανδημίας Covid – 19. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Τράπεζα στήριξε τις δράσεις του Μουσείου Παραμυθιού «Παραμύθια από το τηλέφωνο» και «Να σου πω ένα παραμύθι», προσφέροντας συντροφιά στα μικρά παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, που βρίσκονταν στο σπίτι.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της πανδημίας η Ελληνική Τράπεζα βρέθηκε κοντά σε όσους είχαν ανάγκη, ενισχύοντας οικονομικά το έργο φορέων και οργανώσεων, αλλά και με μια σειρά από δράσεις στηρίζοντας τον πολιτισμό, την ψυχική υγεία και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η Ακαδημία του Μουσείου Παραμυθιού περιλαμβάνει 8 σεμινάρια διάρκειας μιαμισης ώρας, τα οποία θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα και θα απευθύνονται σε γονείς. Τα 8 διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο του 2021. Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια θα προσφέρονται δωρεάν ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και γονείς που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ταυτόχρονα, το Μουσείο Παραμυθιού θα δημιουργήσει τη σειρά Podcast Family Academy, όπου μια φορά τον μήνα ένας καταξιωμένος επιστήμονας θα μιλά για θέματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Family Academy θα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου – Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ενώ στην ιστοσελίδα του Μουσείου Παραμυθιού και στη σελίδα του Facebook υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροDOGO – Η πρώτη πλατφόρμα διαδικτυακής υιοθέτησης σκύλων στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΕΡΕΥΝΑ: Μαζική μετανάστευση λόγω των κλιματικών αλαλγών