Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOT), η οποία αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διακρίσεις και τη βία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι διεμφυλικοί, οι μη δυαδικοί, οι ίντερσεξ και οι κουίρ (LGBTIQ), μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη.

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις αξίες και τη διαφάνεια, κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε: «Καθώς γιορτάζουμε τη σεξουαλική ποικιλομορφία και την ποικιλομορφία ως προς το φύλο, γνωρίζουμε τη σκληρή αλήθεια ότι οι διακρίσεις, το μίσος και η βία εξακολουθούν να αποτελούν πραγματικότητα για πάρα πολλούς, απλώς και μόνο λόγω του ποιοι είναι. Πέρσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στρατηγική για την προαγωγή της ισότητας και της ασφάλειας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Επί του παρόντος, επεξεργαζόμαστε πρόταση για την επέκταση του καταλόγου των εγκλημάτων της ΕΕ, ώστε να καλύπτει και τα εγκλήματα μίσους που στρέφονται κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Οφείλουμε στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουμε την άδικη μεταχείριση που αντιμετωπίζουν, σε πολλές περιπτώσεις σε καθημερινή βάση.»

Η Επίτροπος Ισότητας Χέλενα Ντάλι πρόσθεσε: «Η σημερινή μέρα μας καλεί να αναλάβουμε δράση κατά των διακρίσεων και για την επιβεβαίωση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Με  την ευκαιρία της IDAHOT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φωταγωγεί το κτήριο Berlaymont με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και προσάρμοσε τον λογότυπό της για την ημέρα. Τα σύμβολα αυτά μεταδίδουν το μήνυμά μας για μια πανευρωπαϊκή ζώνη ελευθερίας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Προσβλέπω στη συνέχιση των εργασιών μας για μια Ένωση ισότητας για όλους.»

Οι φωτογραφίες του κτηρίου Berlaymont στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου είναι διαθέσιμες εδώ. Δήλωση σχετικά με την IDAHOT του Ύπατου Εκπροσώπου Τζουζέπ Μπορέλ εξ ονόματος της ΕΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροMichaela Moua – Η πρώτη συντονίστρια κατά του ρατσισμού της ΕΕ
Επόμενο άρθροΟ Ρόμπυ Μπουρλάς νέος CEO στην Public-MediaMarkt