Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε την Michaela Moua ως την πρώτη στην ιστορία συντονίστρια κατά του ρατσισμού, υλοποιώντας μια σημαντική δέσμευση που προβλέπεται στο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Στο πλαίσιο του νέου ρόλου της, η συντονίστρια θα συνεργάζεται στενά με άτομα που έχουν μειονοτικό φυλετικό και εθνοτικό υπόβαθρο και θα μεταφέρει τις ανησυχίες τους στην Επιτροπή.

Η κ. Moua θα αλληλεπιδρά με τα κράτη μέλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την κοινωνία των πολιτών και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα πολιτικής στον τομέα της καταπολέμησης του ρατσισμού. Τέλος, θα ενώσει τις δυνάμεις της με άλλες υπηρεσίες της Επιτροπής για την εφαρμογή της πολιτικής της Επιτροπής για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Η κ. Χέλενα Ντάλι, Επίτροπος Ισότητας, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που καλωσορίζω την κ. Moua, το έργο της οποίας θα είναι ουσιαστικό για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Με τον διορισμό της, η Επιτροπή κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του ρατσισμού. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας κατά του ρατσισμού σε στενή σχέση με τις χώρες της ΕΕ, την κοινωνία των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.» Οι σπουδές της κ. Moua είχαν ως αντικείμενο τη Διεθνή Ανάπτυξη, ενώ στη συνέχεια θήτευσε σε διάφορες ανώτερες θέσεις σε ΜΚΟ στη χώρα της στη Φινλανδία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Φινλανδίας. Διαθέτει εκτεταμένη πείρα και εμπειρογνωμοσύνη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των εθνοτικών διακρίσεων και στην προώθηση μιας εθνοτικά ισότιμης και ποικιλόμορφης κοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού που διοργανώθηκε πρόσφατα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΕΤΕΚ με Ελεγκτική Υπηρεσία
Επόμενο άρθρο17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας