Παρέστη στην 12η ετήσια τελετή απονομής των Διεθνών Επενδυτικών Βραβείων του Invest Cyprus

«Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια πορεία που σηματοδοτείται από προκλήσεις αλλά και από μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα της οικονομίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του στην τελετή απονομής των Διεθνών Επενδυτικών Βραβείων του Invest Cyprus, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο στόχος μας είναι σαφής: μια ευημερούσα οικονομία που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανταγωνιστικότητα, ευκολία στο επιχειρείν και αειφόρα. Μια οικονομία που μπορεί να προσαρμόζεται σε συνεχείς αλλαγές που απαιτούνται από το περίπλοκο διεθνές σύστημα».

Πρόσθεσε ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στηρίζεται σε τρεις πυλώνες που αφορούν τη διασφάλιση ενός σταθερού μακροοικονομικού περιβάλλοντος, την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο επταετές ομόλογο ενός δισεκατομμυρίου, την περασμένη βδομάδα στις διεθνείς αγορές.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι η Προεδρία σε συνεργασία με το Invest Cyprus έχει διοργανώσει δύο συναντήσεις με επενδυτές κατά το περασμένο έτος που είχαν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση της στρατηγικής για προσέλκυση επιχειρήσεων και ταλέντων, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτό τον διάλογο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια» και στη στενή συνεργασία της Κύπρου με τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ και την ΕΕ, αλλά και στον στρατηγικό διάλογο που άρχισε μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ.

Επεσήμανε, επίσης, την εκστρατεία στην οποία προβαίνει η Κυβέρνηση σε σχέση με την ταυτότητα της Κύπρου και τι μπορεί να προσφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια τόσο το Invest Cyprus όσο και οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές είναι στενοί συνεργάτες. Πηγή: ΓΤΠ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠαρατεταμένες συνθήκες καύσωνα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου
Επόμενο άρθροΥπ. Υγείας: Προς υλοποίηση το Eθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου