Η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει με την ίδρυση και λειτουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ξεκαθάρισε εκ νέου ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός.

Ο κ. Υπουργός, μιλώντας μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα, σημείωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υγείας θα είναι έτοιμο να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση σε ό,τι αφορά στη νομική οντότητα που θα έχει το Ινστιτούτο.

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου θα προχωρήσει με τους όρους εντολής, όπως έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Δαμιανός. Ανέφερε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού θα συζητηθούν στο Υπουργείο Υγείας όλα τα πιθανά μοντέλα.

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανός είπε ότι το Υπουργείο προχωρά με διάφορα προγράμματα το τρέχον έτος, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση παγκοσμίως. Ειδικότερα, σημείωσε ότι προγραμματίζονται  πληθυσμιακά προγράμματα για την έγκαιρη πρόληψη της ασθένειας.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση από το ίδρυμα Κλεάνθους να προχωρήσει με δική του δωρεά, ώστε να ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο ογκολογικό τμήμα, το οποίο θα ενώνεται με το Μακάρειο Νοσοκομείο. «Αυτές είναι οι προθέσεις. Είμαστε σε συζητήσεις σε ό,τι αφορά τη σύναψη ενός μνημονίου για τη μελλοντική διαχείριση αυτού του κέντρου και θα προχωρήσει», κατέληξε ο κ. Διαμιανός.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠτΔ: Ο στόχος μας είναι σαφής, μια ευημερούσα οικονομία
Επόμενο άρθροΟμαδική έκθεση “Metamorphosis” στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο