Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ήταν ένα από από τα πιο αρτιστίκ, αλλά και ιδιόρυθμα ζευγάρια στον κόσμο της Τέχνης. Ωστόσο αυτή την εμμονή τους, την ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τζον Λένον είναι ένας από τους ανθρώπους που καθόρισαν μια ολόκληρη εποχή, τόσο με τη μουσική όσο και με τις απόψεις του.

Όπως, ότι μαζί με τη Γιόκο Όνο αποτέλεσαν ένα από τα πιο αρτιστίκ και πολιτικοποιημένα ζευγάρια στον κόσμο της Τέχνης. Και, παράλληλα, από τα πιο ιδιόρυθμα.
Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, την Bed-In διαμαρτυρία τους το 1969, που έμειναν για μέρες ξαπλωμένοι στο κρεβάτι της σουίτας τους σε ξενοδοχείο του Άμστερνταμ, θέλοντας έτσι να δείξουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Βιετνάμ;
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο είχαν και άλλες εμμονές – εμμονές που ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι και μόνο από το πολύ στενό τους περιβάλλον. Όπως ο Έλιοτ Μιντς, ραδιοφωνικός παραγωγός, πολύ κάλος τους φίλος και (από σήμερα) συγγραφέας του βιβλίου «We All Shine On: John Yoko & Me».
Μαγικά χάπια και περίεργα φαγητά
Σύμφωνα με τον 79χρονο, τόσο ο Λένον όσο και η Όνο είχαν τρέλα με τα κιλά τους και εμμονή να είναι αδύνατοι. «Ο Τζον και η Γιόκο είχαν άπειρες, ατελείωτες, ερωτήσεις για αυτό το θέμα» γράφει ο Έλιοτ Μιντς στο βιβλίο του, όπως μεταφέρει το περιοδικό People και συνεχίζει: «Πίστευαν ότι όλοι οι άνθρωπο στο Χόλιγουντ ήταν αδύνατοι, ότι υπήρχαν μαγικά χάπια διαίτης και ήθελαν να τους τα βρω πάση θυσία».
Ο Μιντς που γνώρισε το ζευγάρι στα μισά της δεκαετίας του ΄70, όταν είχε εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λος Άντζελες, είπε ότι μια φορά τον πήραν τηλέφωνο στις 4 τα ξημερώματα για τους βρει τα χάπια. Όταν τους είπε ότι δεν ξέρει πώς να το κάνει, απογοητεύτηκαν πολύ.
«Ο Τζον είχε τέτοια εμμονή να είναι αδύνατος, που είχε ένα τετραδιάκι όπου κάθε μέρα κατέγραφε πόσα κιλά είναι» γράφει στο βιβλίο του ο Έλιοτ Μιντς, ενώ συμπληρώνει ότι «το ψυγείο τους ήταν πολύ περίεργο, καθώς μέσα υπήρχαν πολλές και διαφορετικές υγιεινές τροφές, που δεν μπορούσες να καταλάβεις τι ήταν».
Βέβαια, όπως τονίζει ο Τζον Λένον άργησε πολύ να μάθει να μαγειρεύει, ενώ η Γιόκο Όνο «με όλο τον σεβασμό, ακόμα δεν ξέρει πως ανάβει ένας φούρνος». Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι σε σχέση με την κουζίνα και το ψυγείο τους, οι ντουλάπες τους ήταν πάντα πολύ οργανωμένες, καθώς είχαν δεκάδες περιοδικά μόδας που ακολουθούσαν για την εμφάνισή τους.
Ο Μιντς, παρά τα χρόνια που πέρασαν, παραμένει καλός φίλος τόσο με την 91χρονο καλλιτέχνη όσο και με τον γιο τους Σον Λένον. Βέβαια, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, κανείς δεν ξέρει κατά πόσο θα συνεχίσει να υφίσταται αυτή η φιλία. Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter