Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΡΙΚ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και των δύο  μερών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, κ. Μιχάλης Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ.Νίκος Καρτακούλλης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας διαλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του Τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και τη συνεργασία μεταξύ ΡΙΚ και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την ανάδειξη ερευνών σε θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Την ανταλλαγή στελεχών και/ή αξιωματούχων και/ή Διευθυντών και/ή υπαλλήλων τους για διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα Δημοσιογραφίας και/ή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των στελεχών των δύο οργανισμών σε εξειδικευμένα θέματα και σε θέματα μετεκπαίδευσης προσωπικού.
  • Τη διερεύνηση για την από κοινού εμπλοκή του ΡΙΚ και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και/ή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και/ή άλλους οργανισμούς.
  • Τη δωρεάν πρόσβαση στο Αρχείο του ΡΙΚ για σκοπούς έρευνας, μετά από την έγκριση του Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ.
  • Την αποδοχή από πλευράς ΡΙΚ συγκεκριμένου και καθορισμένου αριθμού φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε καθορισμένο χρόνο για την πρακτική τους εξάσκηση σε θέματα του τομέα της δημοσιογραφίας αλλά και σε άλλους τομείς που το Πανεπιστήμιο διατηρεί κλάδους σπουδών.
  • Την παροχή αριθμού υποτροφιών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον κλάδο της Δημοσιογραφίας και/ή σε άλλους κλάδους σπουδών στο προσωπικό του ΡΙΚ.

Σε ότι επίσης αφορά τους τομείς συνεργασίας προνοείται η παροχή υποτροφιών στους υπαλλήλους του ΡΙΚ για εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Προνοείται επίσης η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα που αφορούν τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού και τη διεξαγωγή διαλέξεων και επιμορφωτικών μαθημάτων τόσο σε εξειδικευμένους αθλητικούς ή/και άλλους τομείς όσο και σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία (οργανωτική / εταιρική επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, ΜΜΕ), διοίκηση και οργάνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈκτακτα μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού και οπωροκηπευτικού τομέα
Επόμενο άρθροΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Εργαστήρι φωτογραφίας και ξενάγηση στην παλιά Λευκωσία