Στόχος της Κυβέρνησης καθώς και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι η πλήρης αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Είναι μέσα στα πλαίσια αυτά που από την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας μπαίνει σε μία νέα κανονικότητα, αρχίζει η μετάβαση στις διαδικτυακές διαδικασίες, τερματίζονται οι αυτόματες ανανεώσεις εγγραφών ανέργων και θα γίνονται διαδικτυακά. Διαδικτυακά θα γίνονται και οι νέες εγγραφές ανέργων.

Οι Κύπριοι/ες και  Ευρωπαίοι/ες πολίτες όπως και Πολίτες Τρίτων Χωρών που έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμένουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Αιτητών Εργασίας της  Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης  για εξεύρεση  εργασίας και συμβουλευτική καθοδήγηση μέσω της  Διαδικτυακής Πλατφόρμας.

Όσοι πολίτες διατηρούν ενεργή εγγραφή στο Μητρώο Αιτητών Εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης θα πρέπει να ανανεώσουν την εγγραφή τους μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας, αφού οι αυτόματες ανανεώσεις των εγγραφών που άρχισαν από τις 17/3/2020 σταματούν.

Οι οδηγίες χρήσης της Διαδικτυακής Πλατφόρμας υπάρχουν αναρτημένες τόσο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας όσο και στην ίδια τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι έχει διαρρυθμιστεί ειδικός χώρος στα κατά τόπους Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία του Τμήματος Εργασίας για εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση από το δικό τους χώρο στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣε τροχιά υλοποίησης το έργο ανάπλασης του παλαιού ΓΣΠ – ΦΩΤΟ
Επόμενο άρθροΠροσοχή! Ανάκληση τροφίμων από την κυπριακή αγορά