Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, τα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχουν καρύδι, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Το καρύδι συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτό.

Προϊόν 1:

Ονομασία Τροφίμου: ΣΟΥΤΖΟΥΚΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ – Σουτζούκος με αμύγδαλο / GRAPESOUTZOUKOS – SoutzoukoswithAlmonds

Εμπορική επωνυμία: OiPalechorites ΚΥΠΡΙΩΝ ΡΙΖΕΣ

Χρονική ένδειξη: Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: / Bestbefore: 02.04.22

Καθαρό Βάρος / Net Weight: 500g          

Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΟΣ

Για το προϊόν 1 πατήστε εδώ.

Προϊόν 2:

Ονομασία Τροφίμου: ΣΟΥΤΖΙΟΥΚΟΣ – SOUTZIOUKOS ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ – ALMOND NUTS

Εμπορική επωνυμία: ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ TRADITIONALSWEETS

Χρονική ένδειξη: Ανάλ. κατά προτίμηση πριν από / Bestbefore: 12.04.2022

Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΟΣ

Για το προϊόν 2 πατήστε εδώ.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που παρασκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση καρυδιού, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει ο τρόπος εγγραφής ανέργων
Επόμενο άρθροΜάθαμε πότε ανοίγει το NEO PLAZA