WiRE FS: Άλλου είδους ακίνητα είναι διαθέσιμα προς πώληση κι άλλα ζητούν οι αγοραστές

 

Τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στην κυπριακή αγορά ακινήτων παρακολουθεί και αναλύει διαρκώς η WiRE FS. Έχοντας καθιερώσει την έκδοση του τριμηνιαίου ενημερωτικού της δελτίου “WiRE FS – Cyprus Property Market Overview”, η εταιρεία δημοσιεύει τη δεύτερη σε σειρά έκδοση, η οποία αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς και ανάλυση δεδομένων από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τόσο της Στατιστικής Υπηρεσίας, του Κτηματολογίου αλλά και δικών της βάσεων δεδομένων, η WiRE FS είναι σήμερα σε θέση να σκιαγραφήσει την αγορά και να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για την εξελεγκτική πορεία των ακινήτων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκδοσης, οι τιμές όσο και οι πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων στα εμπορικά κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού παραμένουν προς το παρόν σταθερές, καθώς οι ντόπιοι, εκμεταλλευόμενοι τις διάφορες κυβερνητικές επιδοτήσεις, συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση οικιστικών ακινήτων και κυρίως διαμερισμάτων, τόσο για σκοπούς ιδιοκατοίκησης όσο και για δημιουργία επιπρόσθετου εισοδήματος από ενοικίαση. Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο, πολλές επιχειρήσεις να αναβαθμίζουν τις απαιτήσεις τους για γραφειακούς χώρους κάτι που οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους κλάσης Α΄ και μικρότερη ζήτηση για χώρους χαμηλότερης ποιότητας. Όσον αφορά τα επίπεδα ζήτησης στις Επαρχίες Πάφου και Αμμόχωστου, τα νούμερα συνεχίζουν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς αυτά είναι περισσότερο εξαρτημένα από τους ξένους αγοραστές και τον τουριστικό κλάδο.

Αξιοσημείωτα θετικά είναι τα δεδομένα στη Λάρνακα, αφού οι πρόσφατες εξελίξεις της περιοχής, όπως είναι για παράδειγμα η υπογραφή του Συμβολαίου για το Έργο Ανάπτυξης της Μαρίνας Λάρνακας, η απομάκρυνση των δεξαμενών επεξεργασίας πετρελαίου καθώς και η προσέλκυση για μετεγκατάσταση Λιβανέζων και Ισραηλινών στην πόλη, έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας και στην αγορά ακινήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE FS, Παύλος Λοΐζου σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφέρει: «Υπάρχει μια σημαντική αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα γης, (χρονολογούμενα) βιομηχανικά κτίρια και μεγάλα σπίτια διαθέσιμα προς πώληση, ενώ η ζήτηση αφορά κυρίως κατοικίες (διαμερίσματα) στο κέντρο της πόλης και γραφεία καλής ποιότητας. Αυτή η ανισόρροπη κατανομή ακινήτων, προκαλεί μεγάλη αύξηση των τιμών για συγκεκριμένα ακίνητα, ενώ για τους υπόλοιπους τύπους παρουσιάζεται σημαντική έλλειψη ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα οι τιμές να μειώνονται σημαντικά και να υπάρχει αυτή η δυσανάλογη αγοραστική συμπεριφορά στο παζάρι».

Το Ενημερωτικό Δελτίο της WiRE, εμπερικλείει όλα τα τελευταία δεδομένα για τον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης του κάθε ενδιαφερόμενου αγοραστή, αφού με αυτό τον τρόπο παραμένει σε εγρήγορση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά. Η τριμηνιαία βάση έκδοσης του έχει ως στόχο να συμβάλει στην αύξηση της διαφάνειας και των γνώσεων του κοινού στον νευραλγικό τομέα των ακινήτων και να κρατήσει σε ενδιαφέρον και συνεχή ενημέρωση το αγοραστικό κοινό.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες 100 μέρες του Στέφανου στην ηγεσία του ΑΚΕΛ
Επόμενο άρθροΤα σύνορα της Κύπρου και της Ευρώπης