Στην ανακοίνωση των αλλαγών, στο κυβερνητικό σχήμα, στον απόηχο των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την προαναγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη για ανασχηματισμό πριν το δεκαοκτάμηνο, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανακοινώνοντας τις αποχωρήσεις τεσσάρων υπουργών, τον αντικαταστάτη του Φίλιππου Χατζηζαχαρία στο υφυπουργείο Καινοτομίας και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων και τρεις επιτρόπους.

Συγκεκριμένα από το κυβερνητικό σχήμα αποχώρησαν, ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Στη θέση του υπουργού Άμυνας διορίζεται ο Βασίλης Πάλμας, στη θέση της υπουργού Γεωργίας, μετακινήθηκε από Επίτροπος Περιβάλλοντος, η Μαρία Παναγιώτου, ενώ στη θέση της Άννας Κουκκίδου στο υπουργείο Δικαιοσύνης διορίστηκε ο Μάριος Χαρτσιώτης. Τέλος τη θέση της Πόπης Κανάρη, παίρνει ο Μιχάλης Δαμιανού.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίστηκαν:

– Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής διορίζεται ο κ. Νικόδημος Δαμιανού

– Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων διορίζεται η κ. Μαριλένα Ραουνά

– Επίτροπος Πολίτη διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Παλατές

– Επίτροπος Ορεινών Περιοχών διορίζεται ο κ. Χαράλαμπος Χριστοφίνας

– Επίτροπος Περιβάλλοντος διορίζεται η κ. Αντωνία Θεοδοσίου

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί και θα έχει ισχύ από την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2023.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωσε αρχηγούς κομμάτων ο ΠτΔ στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου – Εξελίξεις και επόμενα βήματα
Επόμενο άρθροΠονόλαιμος: Πέντε γιατροσόφια που μαλακώνουν τον ερεθισμένο λαιμό