Η Επιτροπή Νομικών αποφάσισε σήμερα, με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ, να μην στείλει τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, με την αντιπολίτευση να επαναλαμβάνει τις επικρίσεις προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και να τονίζει ότι η Βουλή δεν είναι «επικυρωτικό όργανο της Κυβέρνησης» και τον ΔΗΣΥ να απαντά για «αχαλίνωτο προεκλογικό οίστρο».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη εξέδωσε γραπτή δήλωση για την απόφαση κομμάτων να μην προωθήσουν τα νομοσχέδια της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση: Εκφράζω την έντονη απογοήτευσή μου για την απόφαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να μην προωθήσουν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια.

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα κόμματα δεν επέδειξαν υπεύθυνη στάση και προτίμησαν να παρατείνουν και άλλο την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Επέλεξαν να μην σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην προσπεράσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Το κόστος για τη μη υπερψήφιση των νομοσχεδίων θα συνεχίσουν να το επωμίζονται οι πολίτες, αφού οι υποθέσεις θα συνεχίσουν να χρειάζονται δεκατέσσερα χρόνια για να τελεσιδικήσουν.  Θα συνεχίσουν να βλέπουν τη δικαιοσύνη να αργεί να αποδοθεί και δικαιοσύνη που αργεί, δεν είναι δικαιοσύνη.

Είναι λυπηρό που οι προσπάθειες των τελευταίων δύο χρόνων και οι εντατικές διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκομένους τους τελευταίους μήνες, με τη δική τους μάλιστα ενεργή συμμετοχή, δεν αξιοποιήθηκαν από τη Βουλή, για να καταλήξει σε συμφωνημένα νομοσχέδια (με τροπολογίες ενδεχομένως αν το έκρινε σκόπιμο), και να τα οδηγήσει στην Ολομέλεια.

Για την Κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει προτεραιότητα η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η απόδοση στους πολίτες της δικαιοσύνης που δικαιούνται και άρα οι προσπάθειες μας είναι βέβαιο πως δεν τερματίζονται σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚΟΡΩΝΟΪΌΣ: Συγκλονίζει πνευμονολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΜεγάλος κίνδυνος τα επ’ αόριστον… παρκαρισμένα τρέιλερ