ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ

 

Εγκυμονούνται κίνδυνοι από τα σταθμευμένα τρέιλερ για εμπορευματοκιβώτια σε  Βιομηχανικές Περιοχές και ανοιχτούς δημόσιους χώρους

 

Δέκτης πολλών παραπόνων από μέλη του που δραστηριοποιούνται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού (Υψωνα) για αριθμό τρέιλερ εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται σταθμευμένα διάσπαρτα σε αρκετά σημεία της Περιοχής, δέχεται τον τελευταίο καιρό το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το ίδιο πρόβλημα και σε μεγαλύτερο βαθμό φαίνεται να παρουσιάζεται και στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου στην Λάρνακα, με τα διάσπαρτα σταθμευμένα τρέιλερ να εξελίσσονται σε μάστιγα.

Το πρόβλημα διογκώνεται από τη μεγάλη έλλειψη δημοσίων χώρων στάθμευσης, στην συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα εγκυμονούνται κίνδυνοι όσον αφορά την οδική ασφάλεια καθώς βρίσκονται σταθμευμένα σε στροφές και σε σημεία με χαμηλό φωτισμό, όπου δημιουργείται πρόβλημα ορατότητας. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει και να θέτει σε κίνδυνο και πεζούς και ποδηλάτες.

Πρόκειται για μια άσχημη εικόνα που δεν μας τιμά και θα πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια ενημέρωσης των ιδιοκτητών για την άμεση απομάκρυνση τους.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρέου, Διευθυντή του Τμήματος Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Βιομηχανική Ύψωνα και Αραδίππου παραμένει αναλλοίωτο αφού δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια προς επίλυση του θέματος, παρά τις προηγούμενες προσπάθειες.

«Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν το φαινόμενο με τα σταθμευμένα τρέιλερ και τα άδεια εμπορευματοκιβώτια δεν παρουσιάζεται μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά σχεδόν σε όλες τις βιομηχανικές περιοχές. Επαναλαμβάνουμε ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι όσον αφορά την οδική ασφάλεια καθώς αρκετά βρίσκονται σε στροφές και σε σημεία με χαμηλό φωτισμό και περιορισμένη ορατότητα. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα λειτουργικότητας στις Βιομηχανικές Περιοχές, έλλειψη χώρων στάθμευσης  για τους εργαζομένους και γενικότερα επικρατεί μια άσχημη εικόνα που δεν μας τιμά», σημειώνει ο κ. Ανδρέου σε επιστολή του προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Ενέργειας,  το Δήμαρχο Λεμεσού και το Δήμαρχο Αραδίππου.

«Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των τρέιλερ και των άδειων εμπορευματοκιβωτίων να ενημερωθούν για την άμεση μετακίνηση τους  προς επίλυση του θέματος και πριν να έχουμε οποιαδήποτε άσχημη κατάληξη με κάποιο ατύχημα», αναφέρει.

Τέλος τονίζεται πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών όπως αυτό συμπεριληφθεί στις στοχευόμενες δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑπογοήτευση από Ε. Γιολίτη για την άρνηση της Βουλής να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
Επόμενο άρθροΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αεροπλάνο προσθαλασσώθηκε ανάμεσα σε λουόμενους