Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές για τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν αρχές Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των επιμορφωτικών αναγκών, προσφέροντας ποικιλία θεμάτων με χαμηλά δίδακτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα θέματα των Επιμορφωτικών Κέντρων συμμετέχουν περισσότερα από 25.000 άτομα ετησίως.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε 25 συναντήσεις τον χρόνο, μία φορά τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει διάφορα θέματα, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη δήλωση του και επιλέγοντας τα θέματα που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Κέντρα Επιμόρφωσης λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των δημοσίων σχολείων ή και σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Τα δίδακτρα, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθορίζονται στα €55,00 τόσο για την πόλη όσο και για την ύπαιθρο, για όλα τα θέματα. Άτομα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1956 θα πληρώσουν το ήμισυ των διδάκτρων (€27,50). Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27,50 και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1956 στα €13.75. Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας JCC.

Παρακαλείται το κοινό, όπως ενημερωθεί σχετικά από την ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων. Οι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Πηγή: philenews

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροFacebook… down: Πόσα λεφτά έχασε o Ζούκερμπεργκ
Επόμενο άρθροΗ κλιματική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνεδρίου του Ικυ