Έπεσε το Facebook: Για τουλάχιστον έξι ώρες, Facebook, Instagram και Whatsapp τέθηκαν εκτός λειτουργίας παγκοσμίως. Πόσο «κόστισε» αυτό στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

 

Από τις 18:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα) η ναυαρχίδα των social media, Facebook κατέρρευσε συμπαρασύροντας μαζί και τις πλατφόρμες Instagram και Whatsapp, με το ιστορικό κρασάρισμα να έχει ως συνέπεια τεράστιες οικονομικές απώλειες για την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με το «Forbes», ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ έχασε τις τελευταίες ώρες κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, πέφτοντας στο νούμερο έξι της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του να ανέρχεται μόλις… στα 117 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και τα σενάρια περί χακαρίσματος έδιναν και έπαιρναν χθες, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου απέκλεισε τη δολιοφθορά και την εκδοχή της κυβερνο-επίθεσης από χάκερ κ.λπ.

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους το black out σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση. «Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Πηγή newsbomb.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020 στο Ντουμπάι η Κύπρος
Επόμενο άρθροΑρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα