Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία συζητούν ο διακεκριμένος Οικονομολόγος, Ηλίας Παπαϊωάννου, και ο Πρόεδρος της AstroBank, Μιχάλης Σαρρής

 

Η AstroBank σε συνεργασία με την Global Τraining και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρουσιάζει τον διακεκριμένο οικονομολόγο κ. Ηλία Παπαϊωάννου σε μια συζήτηση με τον πρώην υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Τράπεζας, κ. Μιχάλη Σαρρή, με αντικείμενο τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία το 2023.

Ο πληθωρισμός, το υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, οι αυξήσεις επιτοκίων και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και η συνεχιζόμενη πανδημία, είναι οι κύριες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες το 2023.

Μετά από πολλά χρόνια σταθερότητας τιμών και ικανοποιητικής ανάπτυξης, σήμερα ο πληθωρισμός παραμένει σε ιστορικά επίπεδα, παρά την πρόσφατη πτωτική τάση, ενώ απειλείται σοβαρή οικονομική ύφεση.

Θα συζητηθεί επίσης η επόμενη περίοδος για Ελλάδα και Κύπρο και πως αυτή διαγράφεται σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η τρέχουσα, όπου τυχόν προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, αλλά και τι εργαλεία έχουν στην διάθεση τους οι αρχές για αντιμετώπιση της επαπειλουμένης ύφεσης.

Ο Ηλίας Παπαϊωάννου είναι Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School και Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Wheeler Institute for Business and Development.

Ο Μιχάλης Σαρρής εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της AstroBank τον Μάϊο του 2021, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας την περίοδο 2005-2008.

Οι δύο συνομιλητές πέρα από την επεξήγηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία διεθνώς, θα καταθέσουν τις απόψεις τους και για το τι μπορούμε να αναμένουμε τη νέα χρονιά.

Η συζήτηση αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων Life Changing Ideas του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και θα πραγματοποιηθεί στο Cine Studio την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου μεταξύ 6 μ.μ. και 7 μ.μ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Global Training στο τηλέφωνο: 77778030.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈρευνα – Η Λεμεσός θα μπορούσε να έχει ακόμη 8.000 διαμερίσματα
Επόμενο άρθροΤο Peloponnese Wine Festival για 5 η φορά στην Λεμεσό