Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του στελέχους H10N3 της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Ο ηλικίας 41 ετών κάτοικος της Ζενζιάνγκ της επαρχίας Ζιανγκσού της Κίνας εμφάνισε πυρετό και άλλα συμπτώματα, στις 23 Απριλίου, και εισήχθη πέντε μέρες αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί άλλες περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων από το συγκεκριμένο στέλεχος, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς μολύνθηκε ο κάτοικος της Ζενζιάνγκ.

Στην ανακοίνωσή της, η NHC σημειώνει ότι ο ασθενής, που δεν κατονομάζεται, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Οι Αρχές της επαρχίας Ζιανγκσού της Κίνας έβαλαν σε καραντίνα όλα τα άτομα με τα οποία ήλθε σε στενή επαφή ο ασθενής και εξακολουθούν να τα παρακολουθούν.

Το H10N3 είναι ένα σχετικά λιγότερο σοβαρό στέλεχος της γρίπης των πτηνών και, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, το κρούσμα στη Ζενζιάνγκ ήταν «μεμονωμένο περιστατικό» μετάδοσης από πτηνό σε άνθρωπο και ο κίνδυνος μεγάλου ξεσπάσματος είναι «εξαιρετικά χαμηλός».

Μολαταύτα κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει την επαφή με άρρωστα ή νεκρά πουλερικά και όσους εμφανίζουν πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα να φορούν μάσκες και να ζητούν τη συμβουλή γιατρού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠώς θα είναι ο κόσμος το 2035 – Τρία σενάρια για το μέλλον
Επόμενο άρθροΕρντογάν: Μόνο εγώ ξέρω πως έγινε η διαίρεση της Κύπρου