Τη φετινή λίστα με τα διαβατήρια όλων των χωρών που τοποθετούνται σε σειρά κατάταξης σύμφωνα με τον αριθμό των προορισμών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς να διαθέτουν βίζα, έδωσε στη δημοσιότητα η Henley & Partners.

Ειδικότερα, ο δείκτης Henley Passport Index βασίζεται σε αποκλειστικά δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) -τη μεγαλύτερη, πιο ακριβή βάση δεδομένων ταξιδιωτικών πληροφοριών- και περιλαμβάνει 199 διαφορετικά διαβατήρια και 227 διαφορετικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η πεντάδα με τα πιο δυνατά διαβατήρια

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δείκτη, στην πρώτη θέση με τα πιο ισχυρά διαβατήρια βρίσκονται η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ισπανία (194 προορισμοί).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τρεις χώρες, η Φινλανδία, η Νότια Κορέα και η Σουηδία (193 προορισμοί).

Στην τρίτη θέση συναντάμε την Αυστρία, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία (192 προορισμοί).

Στην τέταρτη βρίσκονται το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (191 προορισμοί).

Την πεντάδα κλείνουν η Μάλτα, η Ελβετία και η Ελλάδα (190 προορισμοί).

Οι ουραγοί της λίστας

Τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν χώρες που έχουν πρόσβαση σε κάτω από 50 προορισμούς.

Στην 91η θέση βρίσκεται το Τζιμπουτί (50 χώρες), η Μιανμάρ (48 χώρες), η Αιθιοπία (47 χώρες), το Κονγκό και το Νότιο Σουδάν (46 χώρες).

Στη θέση 95 βρίσκονται το Ιράν, ο Λίβανος, η Νιγηρία και το Σουδάν (45 χώρες) και ακολουθούν η Ερυθραία και η Σρι Λάνκα (43 χώρες), το Μπαγκλαντές και η Βόρεια Κορέα (42 χώρες), η Λιβύη, το Νεπάλ και το Παλαιστινιακό Έδαφος (40 χώρες), η Σομαλία (36 χώρες), η Υεμένη (35 χώρες), το Πακιστάν (34 χώρες), το Ιράκ (31 χώρες), η Συρία (29 χώρες) και τέλος το Αφγανιστάν (28 χώρες). ΠΗΓΗ: Flash.gr

* Δείτε εδώ τη λίστα κατάταξης της Henley Passport Index

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔοκιμάζονται ξανά οι αντοχές της ξενοδοχειακής βιομηχανίας
Επόμενο άρθροΗ Black Lemon επιστρέφει ανανεωμένη