H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με την οργάνωση ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ και το Project Voicelt, διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και το δικαίωμα στην οικογένεια».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου, από τις 17:00 μέχρι τις 18:30 και θα προβάλλεται ζωντανά, στην Ελληνική γλώσσα, από τη σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook (www.facebook.com/ec.cyprus).

Η ανάδειξη των προβλημάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα δικαιώματα γονεϊκότητας και τεκνοθεσίας είναι τα θέματα που θα συζητηθούν.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Νίκος Ίσαρης, Αναπληρωτής Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Μαργαρίτα Καψού, Συντονίστρια του Έργου VoiceIt.

Θα μιλήσουν ο Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Νομικός Σύμβουλος ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ, η Αλίνα Τρυφωνίδου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Νέαπολης Πάφου και ο Σταμάτης Άνθης, ΛΟΑΤΚΙ+ γονέας, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση γίνεται στο  πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ισότητα και η εξάλειψη των διακρίσεων αποτελούν βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της Ένωσης θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι, χωρίς το φόβο διακρίσεων ή βίας λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι συζητήσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό και δεν απαιτείται εγγραφή. Θα προβάλλονται ζωντανά από τη σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook (www.facebook.com/ec.cyprus).

Το κοινό μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις στους ομιλητές κατά τη διάρκεια της συζήτησης ή εκ των προτέρων, στέλνοντας ένα ιδιωτικό μήνυμα στη σελίδα ή στα σχόλια κάτω από τη ζωντανή μετάδοση.

Θα ακολουθήσουν ξεχωριστές ανακοινώσεις για τις υπόλοιπές διαδικτυακές συζητήσεις.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Κανονισμό (EC) αριθ. 2018/1725. Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑρχίζει σήμερα σε πιλοτική βάση η εφαρμογή του e-justice
Επόμενο άρθροΚυστική Ίνωση: Η συμβολή του γενετικού ελέγχου στην ανίχνευση και έγκαιρη αντιμετώπιση συμπτωμάτων