Aρχίζει από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του e-justice και επεκτείνεται έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ενώ ακολούθως θα αποφασισθεί η επίσημη έναρξη εφαρμογής του συστήματος.

Μέσω του e-justice θα μπορούν να καταχωρούνται ηλεκτρονικά έγγραφα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, Πολιτική Δικαιοδοσία, Αιτήσεων πτώχευσης, Γενικών Αιτήσεων, Διαταγμάτων Απαλλαγής Οφειλών, Εγγραφής Αλλοδαπών, Αποφάσεων Ειδοποιήσεων πτώχευσης, Επίταξης, Εταιρειών, Παραπομπών, Προσωπικού Σχεδίου Αποπληρωμής. Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά έγγραφα που αφορούν στην Πολιτική Δικαιοδοσία για αιτήσεις πτώχευσης, Γενικών Αιτήσεων, Διαταγμάτων Απαλλαγής Οφειλών, Εγγραφής Αλλοδαπών Αποφάσεων, Ειδοποιήσεων πτώχευσης, Επίταξης, Εταιρειών, Παραπομπών, Προσωπικού Σχεδίου Αποπληρωμής. Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου Πολιτική Δικαιοδοσία, θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά αγωγές, ενώ στο  Διοικητικό Δικαστήριο Αναθεωρητική δικαιοδοσία, Προσφυγές.

Σύμφωνα με το Ανώτατο, οι καταχωρίσεις οι οποίες θα γίνονται από εξωτερικούς χρήστες, στα Δικαστήρια και στα Μητρώα που αναφέρονται πιο πάνω κατά την πιο πάνω περίοδο, θα αποτελούν μέρος του ηλεκτρονικού φακέλου της κάθε υπόθεσης, στην οποία αυτές θα αφορούν.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο17χρονος οδηγούσε κλεμμένο μοτοποδήλατο
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή συζήτηση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ άτομα και το δικαίωμα στην οικογένεια»