Συμβολική παράδοση πακέτου ασφαλείας, με κράνος και γιλέκο εργοταξίου,

στην Υπουργό Εργασίας

 

Με βασικό σκοπό την καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας και υγείας ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου κατασκευών, αλλά και ακολουθώντας τον πρώτο χρυσό κανόνα της παγκόσμιας εκστρατείας Vision Zero για μηδέν εργατικά ατυχήματα «Ανάληψη Ηγετικής Δέσμευσης – επίδειξη δέσμευσης (Take Leadershipdemonstrate commitment, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), παρέδωσε στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, πακέτο ασφαλείας, με κράνος και γιλέκο.

Η συμβολική τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2021 στο Υπουργείο Εργασίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΤΕΚ ήταν ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Κωνσταντή, ενώ στην τελετή συμμετείχε, επίσης, ο Διευθυντής του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Το Επιμελητήριο, ενόψει της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυσή του και θέτοντας τα θέματα ασφάλειας και υγείας ψηλά στις προτεραιότητες του, παραχωρεί φέτος δωρεάν σε μέλη του, πακέτο με «μέσα ατομικής προστασίας», που περιλαμβάνει κράνος ασφαλείας και φωσφορούχο γιλέκο, με το λογότυπο του ΕΤΕΚ και το λογότυπο της παγκόσμιας εκστρατείας για μηδέν εργατικά ατυχήματα Vision Zero.

Οι πιο πάνω ενέργειες εντάσσονται στις δραστηριότητες του ΕΤΕΚ για ευαισθητοποίηση των Μηχανικών στα θέματα ασφάλειας και υγείας και την καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας, καθώς και την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής της Κύπρου για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία. Στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεισφοράς του στην ελαχιστοποίηση των εργατικών ατυχημάτων στον κατασκευαστικό τομέα, το Επιμελητήριο, συμμετέχει ενεργά στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας, στις Ομάδες Εργασίας για την επίτευξη των στόχων της Κοινής Δήλωσης Πολιτικής για τη μείωση των ατυχημάτων στον κατασκευαστικό τομέα και συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας με πρώτιστο σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, των επαγγελματιών του χώρου. Επίσης, το Επιμελητήριο, συμμετέχει ως επίσημος εταίρος στην παγκόσμια εκστρατεία Vision Zero.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔιαχείριση Περιουσίας και Επενδυτικά Ταμεία – Τεχνολογία και Βιωσιμότητα καθορίζουν τις εξελίξεις         
Επόμενο άρθροΕνδυνάμωση των σχέσεων ΕΤΑΠ Λευκωσίας – ΠΑΣΥΞΕ Λευκωσίας