«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και -αν αυτό καταστεί δυνατόν -σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συζήτησαν το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων, αλλά και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ανέφερε ο Νίκος Δένιδας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε εμείς και η Τουρκία».

«Στο πλαίσιο αυτό συνεφωνήθη ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε επίσης την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid-19 ώστε οι πολίτες των δύο χωρών μας που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας», ανέφερε ο κ. Δένδιας τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στις τουριστικές βιομηχανίες και των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για τη χθεσινή νίκη της Αναντολού Εφές επί της ισπανικής Μπαρτσελόνα στον τελικό της Euroleague του μπάσκετ και την κατάκτηση του τροπαίου από την τουρκική ομάδα. Πηγή: www.fortunegreece.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΆλλα 59 επικίνδυνα προϊόντα στο Σύστημα Safety Gate RAPEX
Επόμενο άρθροΠεριοδεία Υφυπουργείου Τουρισμού σε βασικές τουριστικές αγορές