Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το #HBVolunteersChallenge με πολύπλευρες και οργανωμένες δράσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον

 

Για ακόμα μια χρονιά, το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ενήργησε με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας ομαδικά σε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ενισχύοντας την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge ξεκίνησε με αφορμή την Παγκύπρια Εβδομάδα Εθελοντισμού τον Δεκέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022, με περισσότερες από 2,290 εθελοντικές συμμετοχές από το προσωπικό και τη συλλογή συνεισφορών πέραν των €17,400. Όλες οι Διευθύνσεις της Τράπεζας κλήθηκαν, μέσω του #HBVolunteersChallenge, να οργανώσουν τη δική τους δραστηριότητα, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας.

Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκαν οικονομικά, μεταξύ άλλων, 19 Φιλανθρωπικά Ιδρύματα & Σωματεία όπως οι «Αλκυονίδες», η  Ομάδα «Ανοικτή Αγκαλιά», η «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού», το «Κέντρο Απασχόλησης Απόστολος Παύλος», ο Σύνδεσμος Ατόμων με Αυτισμό και άλλα. Παράλληλα, προσφέρθηκαν 470 «πακέτα αγάπης» σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους, ενώ 47 οικογένειες στηρίχτηκαν μέσω της εκστρατείας «Υιοθετήστε μία οικογένεια τα Χριστούγεννα», που υλοποίησε για ακόμη μία χρονιά το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Σημαντική ήταν και η προσφορά σε οργανώσεις όπως το Round Table 7 με αγορά ειδικού αμφίβιου τροχοκαθίσματος (MobiChair Floating Beach Wheelchair) και παράδοσή του στον Δήμο Πάφου, το Hope for Children με τη στήριξη παιδιών που μένουν στα Σπίτια της Ελπίδας, το πρόγραμμα Majestic Horse Therapy για σχετικές θεραπείες ανήλικων παιδιών που έχουν οικονομικές δυσκολίες, το Ronald McDonald House Charity με την αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» και η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» με στήριξη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου, το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας με την αγορά ζωοτροφών κ.α.

Παρά τους περιορισμούς λόγω του COVID-19, η συμβολή του προσωπικού σε όλες τις προαναφερόμενες δράσεις ήταν άκρως συγκινητική, συμβάλλοντας με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία σε όλες τις δράσεις.

Πέραν των εθελοντικών και φιλανθρωπικών δράσεων που οργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVolunteersChallenge έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς. Ήδη, για το #HBVolunteersChallenge 2020 η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος οργανισμός που τιμήθηκε για την προσφορά του στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι πιο βαρυσήμαντες αποφάσεις του ΕΚ στην ολομέλεια του Απριλίου
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Ιδού οι νέες χαλαρώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα