Σχεδόν ένας στους δύο ενήλικες της Κύπρου έχει περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες. Τα εν λόγω δεδομένα τοποθετούν την Κύπρο στην τέταρτη χειρότερη θέση εντός των χωρών της Ευρώπης για τις ψηφιακές-τεχνολογικές της δεξιότητες, την ίδια στιγμή που η χώρα καταλαμβάνει την τρίτη θέση με τους περισσότερους ενήλικες που διέκοψαν την εκπαίδευσή τους πριν το γυμνάσιο. Καταγράφει, ταυτόχρονα, χαμηλή συμμετοχή στη διά βίου μάθηση για ενήλικες με λίγα προσόντα εκπαίδευσης/κατάρτισης.

Τα εν λόγω ευρήματα προκύπτουν από πρόσφατη έκθεση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ της ΕΕ, με τίτλο «Εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων στην Ευρώπη: Οικοδόμηση συμπεριληπτικών διαδρομών ως προς τις δεξιότητες και τα προσόντα». Σε αυτήν συμμετέχουν τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και οι Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Σερβία, Νορβηγία, Ελβετία και Τουρκία.

Ειδικότερα, στην Κύπρο το 45% των ενηλίκων (25 έως 64 ετών) έχει περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες, το 1% δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες, ενώ το 10% δεν χρησιμοποίησε το διαδίκτυο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες στη διάρκεια της έρευνας.

Παρ’ όλα αυτά η Κύπρος βρίσκεται σε καλό επίπεδο όσον αφορά στη διακοπή εκπαίδευσης πριν το λύκειο (δηλαδή, έως και το γυμνάσιο), με ποσοστό στο 17,7%, το οποίο είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που βρίσκεται στο 21,6%. Πηγή: philenews

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΒραβεία Emmy 2021: Αυτές είναι οι σειρές που σάρωσαν
Επόμενο άρθροAUKUS: Οργή στη Γαλλία για την ακύρωση του deal για τα υποβρύχια