Στη βάση των πρόσφατων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της στρατηγικής για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, υπενθυμίζεται ότι, με βάση το Διάταγμα, ημερομηνίας 28 Μαΐου, από την 1η Ιουνίου:

Επιτρέπεται η παρουσία 20 προσώπων σε οικίες, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων και των μόνιμα διαμενόντων προσώπων.

Επιτρέπεται η παρουσία πέραν των 20 προσώπων σε οικίες μόνο για εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων και νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων άδεια από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στη βάση σχετικού πρωτοκόλλου.

Επιτρέπεται η παρουσία πιστών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητας του χώρου. Τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω οφείλουν να κατέχουν SafePass. Η παρουσία πιστών στους προαύλιους χώρους θρησκευτικής λατρείας επιτρέπεται τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών.

Επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 20 προσώπων σε χώρους θρησκευτικής λατρείας για σκοπούς προσευχής.

Επιτρέπεται η διενέργεια τελετών γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, νοουμένου ότι η παρουσία ατόμων εντός του χώρου όπου τελείται η τελετή δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητάς του. Τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω οφείλουν να κατέχουν SafePass.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως γάμοι, βαπτίσεις, πάρτι αποφοίτησης, κτλ, σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα, νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικούς χώρους, υπό τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

150 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο, ή

280 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο

250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο για  δεξίωση/cocktail party

Όλα οι παρευρισκόμενοι σε εσωτερικούς χώρους ηλικίας 12 ετών και άνω οφείλουν να κατέχουν SafePass.

Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των ιδιωτικών φροντιστηρίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων, περιλαμβανομένων των κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τη χωρητικότητα έκαστης αίθουσας του υποστατικού και με ελάχιστο αριθμό φυσικής παρουσίας, εάν το επιθυμεί ο διαχειριστής του υποστατικού, τα 7 άτομα, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή. Για τα φροντιστήρια και τις κοινωνικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε εσωτερικούς χώρους απαιτείται η προσκόμιση SafePass για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, με πληρότητα που δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητας των υποστατικών. Για εσωτερικούς χώρους, απαιτείται η προσκόμιση SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Επιτρέπεται η λειτουργία των καζίνο με πληρότητα που δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητας των υποστατικών. Για εσωτερικούς χώρους, απαιτείται η προσκόμιση SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Επιτρέπεται η λειτουργία θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων με μέγιστο αριθμό τους 50 θεατές ή με πληρότητα 50% της χωρητικότητας του υποστατικού σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους. Για εσωτερικούς χώρους, απαιτείται η προσκόμιση SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Επιτρέπεται η λειτουργία εσωτερικών και εξωτερικών παιδότοπων, λούνα παρκ και θεματικών πάρκων, χωρίς τη διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων.

Επιτρέπεται η φυσική παρουσία εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και σε τμήματα/υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, που δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού εργαζομένων.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4.3 ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο
Επόμενο άρθροH Lidl Κύπρου βγάζει το μαύρο πλαστικό από τη ζωή μας